Leipurit hoi, kuinka saada kakusta mehevä?!
Minulla kerta toisensa jälkeen kuivakakku/sokerikakkupohjalla tehty kakun pohja murenee kuivuuttaan ja tarttuu ikävästi kitalakeen. Ei auta rasvan lisääminen, eikä maidon, aina on kuivaa eikä meheväö. Mikä on se niksi, jolla saa esim mokkapalojen pohjan meheväksi??
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Vatkaa taikina kuohkeaksi.
Riittääkö 15 min yleiskoneen täydellä teholla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vatkaa taikina kuohkeaksi.
Riittääkö 15 min yleiskoneen täydellä teholla?
Välttämättä ei, riippuu koneen tehosta ja taikinan tilavuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vatkaa taikina kuohkeaksi.
Riittääkö 15 min yleiskoneen täydellä teholla?
Ja jauhot tulee "nostella" taikinan sekaan. Muuten taikina menettää ilmavuutensa ja on ihan sama vaikka olisit surrutellut aiemmin 20 min täydellä teholla.
Paistatko liian kauan? Sokerikakkupohjasta tehtyyn kakkuun riittävä kostutus ja itse tykkään laittaa runsaan täytteen joka tuo myös mehevyyttä ja kosteutta.
Noudata paistoaikaa. Ihan oikeasti, eikä "vielä vähän aikaa varmuuden vuoksi".
Vatkaa taikina kuohkeaksi.