Suodatinpussi-pihistely?
Kävin aamupäivällä veljeni luona kylässä. Keitti kahvit, mutta suodattimessa oli jo ainakin yhdet purut, sanoi vain että kyllä tämä 6 kuppia vielä tähän sopii. Tästä tuli kunnon väittely. Hän sanoi että tuhlausta vaihtaa suodatin joka keittämisen jälkeen, varsinkin jos suodatin ei ole kuivahtanut, kestää kuulemma kolme kertaa 6 kuppia laskea läpi, lisää aina vain edellisen päälle uudet jauhot.
Miten teillä? Kahvin laadussa ei ollut moittimista, samalta maistui kuin ennenkin.
Kommentit (11)
yök! joskus joutui pihistelemään ennen kuin pystyi ostamaan uudet pussit ja maistui tiskivedeltä. siis hetkinen, tarkoititko kahvinpurujen pihistelyä?? kokeiltu sitäkin, maistuu tiskiräteiltä.
Minulla on käytössä suodatinsuppilo, ja teen kuppi kerrallaan. Kyllä joskus tulee vain lisättyä ripaus poroja, jos olen muutaman tunnin sisään keittämässä uuden kupin.
Jos isompia määriä keittimellä tekisin, niin en varmaan lähtisi arpomaan vanhoilla poroilla. Mielestäni siis toisella kerralla ei tarvitse niitä ihan samaa määrää.
Jos juo tosi paljon kahvia, suodattimia on pakko säästellä.
Aivan hyvin voi yhdellä suodattimella keittää kahdet kahvit, tarvittaessa kolmetkin.
Ennen vanhaankin, kun keiteltiin pannukahvia, kahvia säästettiin kun se oli niihin aikoihin todella kallista luksusta melkein.
Niin kahvit keitetettiin pannussa olevien entisten porojen päälle ja lisättiin vain vähän uusia poroja.
Ja hätätilassa suodattimina voi käyttää talouspaperia.
Vie hänelle lahjaksi kestosuodatinpussi. 😃
No minä juon tosi paljon kahvia, kun teen töitä kotona.
Keitän aamulla koko kannullisen kahvia ja kaada sen suureen termospulloon.
Säästyy suodattamia ja aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos juo tosi paljon kahvia, suodattimia on pakko säästellä.
Aivan hyvin voi yhdellä suodattimella keittää kahdet kahvit, tarvittaessa kolmetkin.
Ennen vanhaankin, kun keiteltiin pannukahvia, kahvia säästettiin kun se oli niihin aikoihin todella kallista luksusta melkein.
Niin kahvit keitetettiin pannussa olevien entisten porojen päälle ja lisättiin vain vähän uusia poroja.
Ja hätätilassa suodattimina voi käyttää talouspaperia.
Kivat valkaisuaineet ja muut myrkyt liukenee niistä talouspapereista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos juo tosi paljon kahvia, suodattimia on pakko säästellä.
Aivan hyvin voi yhdellä suodattimella keittää kahdet kahvit, tarvittaessa kolmetkin.
Ennen vanhaankin, kun keiteltiin pannukahvia, kahvia säästettiin kun se oli niihin aikoihin todella kallista luksusta melkein.
Niin kahvit keitetettiin pannussa olevien entisten porojen päälle ja lisättiin vain vähän uusia poroja.
Ja hätätilassa suodattimina voi käyttää talouspaperia.
Kivat valkaisuaineet ja muut myrkyt liukenee niistä talouspapereista.
Juu ei, ei talouspaperia kahvin suodatukseen!
Minäkin teen tuota, ei ole termaria. normaaliin 1x4-suodattimeen mahtuu yhteensä n 12 kupin pöhnät. Toi sama minkä aloittajan veli kertoi, että suodatinpussi ei saa kuivahtaa, sen jälkeen jos kahviin tulee kitkerä maku. Mutta jos olet esim 2 tuntia sitten keittänyt kahvit niin surutta uudet pöhnät vanhojen päälle, ei maussa eroa. Minä vaihdan aamulla aina uuden suodatinpussin ja sitten päiväkahvin jälkeen, viimeistään kun teen päivällisruokaa n klo 16 maissa. Meillä keitetään yleensä 4x päivässä kahvit, joten molempiin suodatinpusseihin tulee kahdet kahvit keiteltyä.
Vanhaa kahvia ei lämmitetä kuitenkaan, eli aina huuhdellaan kahvipannu enenn keittämistä, ei jätetä vanhaa kahvia pohjalle, tätä harrastaa eräs tuttu. Lämmitetyssä kahvissa on kitkerä maku ja se pilaa uudenkin satsin kokonaan.
Siis alle eurolla saa 100 suodatinpussia senkin pihit imbesillit.
Oliko Pirkka-niksi vai mikä, että käyttää sukkahousuja kahvin suodattimena?
Mun isä tekee kans tota. Onkohan miesten homma pihistellä suodatinpusseissakin...