Vastatkaa pliis joku äkkiä, munkkienpaisto asia?!
Miksi joka ohjeessa sanotaan, että pitää olla paksupohjainen kattila? Mulla on taikina valmiina kohta ja mulla on vaan tommonen ikean halpa kattila, jossa ei ole paksu pohja. Mitä sillä kattilalla siis on väliä? Mitä tapahtuu jos tolla teen?
Kommentit (7)
Ohut pohja, niin lämpötila nousee/laskee nopeammin. Eli koko ajan pitää kytätä sitä lämpötilaa. Onnistuu kyllä ohutpohjaisellakin, jos on tarkkana. Just eilen tehtiin. Meillä oli levy aina minuutin nelosella ja sit minuutin kolmosella, mutta lämpömittarilla tarkkailtiin parin kolmen minuutin välein lämpötilaa.
Paksu pohja auttaa että öljy kuumenee tasaisemmin eikä pääse liian kuumaksi pohjalta. Mutta eipä väliä kunhan vaan vahdit tarkkaan ja säätelet levyn lämpöä paistamisen aikana. Öljy kumminkin sekoittuu siinä paistaessa koko ajan.
Ihan tavallisessa kattilassa olen aina munkit tehnyt.
ei tartte kyllä olla paksuspohjanen, ihan se käy mikä kaapista löytyy
Helpompi säilyttää tasainen lämpötila. Onko sinulla rasvaan upotettavaa lämpömittaria? Jos ei, niin seuraa tarkasti rasvan ulkonäköä ja paistotulosta. Pienennä lämpöä tai laita pois päältä hetkeksi.
Ollaan me muutki paisteltu tavallisilla kattiloilla, vaikkei niitä oo tarkoitettu niin kuumaan käyttöön.