Grillimakkara 4pv vanhaa, uskaltaako syödä? Avaamaton
Kommentit (29)
Kyllä mää varmaan söisin, onhan se kyllä vähän siinä hilkulla että uskaltaako.
Uskaltaa jos on ollut kylmässä koko ajan.
Aivan varmasti uskaltaa. Haista vähän tuoksahtaako pilaantuneelta, mutta tuskin tuoksahtaa.
Tiiviisti pakattu, arvelen että on vielä täysin syötävää.
Ei muuta kuin makkaraa paistamaan tai grillaamaan.
Suomessa on tarkka elintarvike valvonta ja viimeistä ennen päivä laitetaan varmuuden vuoksi tosi ajoissa.
Söisin jos jääkaapissa ja avaamaton.
Jos se haiseekin pilaantuneelta, niin ei välttämättä ole terveydelle vaarallista, pilaajabakteerit ovat eri asia kuin ruokamyrkytyksiä aiheuttavat. Saattaahan niitä olla molempia, mutta ei se haju mitään takaa sinällään.
Missä ihmisten järjenkäyttö? Todellakin voit syödä.
Wikipediasta: "Botuliini" tulee latinan sanasta botulus, eli makkara. Sanaa alettiin käyttämään sen jälkeen, kun saksalaislääkäri Justinus Kerner kirjoitti 1800-luvulla kuvauksia botuliinimyrkytyksistä, jotka johtuivat pilaantuneen makkaran syönnistä.
Vierailija kirjoitti:
Wikipediasta: "Botuliini" tulee latinan sanasta botulus, eli makkara. Sanaa alettiin käyttämään sen jälkeen, kun saksalaislääkäri Justinus Kerner kirjoitti 1800-luvulla kuvauksia botuliinimyrkytyksistä, jotka johtuivat pilaantuneen makkaran syönnistä.
Silloin ei varmaan lisätty nitriittiä makkaraan. Se lisää säilyvyyttä.
Luuletteko te, että kaikki ruokamyrkytystapaukset ja jopa kuolemat ovat jotain tahallista itsetuhoisuutta?? Ei, aistivaraisesti ei voi varmasti sanoa, onko ruoka syötävää.
Söisin ja varmasti on ihan hyvää jos ollut kylmässä. Makkara ei niin helposti mene pilalle.
Kerran avasin noin 10 päivää vanhan wilhelmin ja siitä oli selkeästi tullut rasvaa ulos ja hajukin oli outo. Ei varsinaisesti paha, mutta ei normaali makkaran haju. Se paketti meni roskiin. Mutta olen kyllä syönyt ainakin noin viikon vanhaa makkaraa.
Oma aistimus kyllä kertoo aika paljon.
Vierailija kirjoitti:
Söisin ja varmasti on ihan hyvää jos ollut kylmässä. Makkara ei niin helposti mene pilalle.
Kerran avasin noin 10 päivää vanhan wilhelmin ja siitä oli selkeästi tullut rasvaa ulos ja hajukin oli outo. Ei varsinaisesti paha, mutta ei normaali makkaran haju. Se paketti meni roskiin. Mutta olen kyllä syönyt ainakin noin viikon vanhaa makkaraa.
Oma aistimus kyllä kertoo aika paljon.
Rasva härskiintyy ennen kuin varsinainen pilaantuminen ehtii alkamaan.
Kokeile ja tule sitten kertomaan lentääkö cacca.
Äitini keitti nakkikeitto kuukauden vanhasta nakkipaketists, joka oli unohtunut jääkaapin pohjille. Kukaan ei kuollut. Maistui kyllä ikävältä.
En söisi. Ruokamyrkytys on vakava asia.
Etkö voi hakea kaupasta uutta makkaraa?
Haista ja maista.