Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaas mulle parhaan pottumuusin salanne? Teen tänään

Vierailija
16.04.2021 |

Osaan kyllä tehdä perunamuussia ihan ite, mutta kiinnostaisi silti miten muut sen tekevät.

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Vierailija
2/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän pehmeiksi pilkotut perunat ja aivan pieniksi silputun sipulin. Kaadan veden pois ja muusaan perunat survimella. Lisään n. 50g voita ja maitoa pikkuhiljaa ja samalla survon. Lopuksi suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä jauhoiset perunat hieman ylikypsiksi, lämmitä maito mikrossa, vatkaa perunat kunnolla sähkövatkaimella ja lisää sitten vähän kerrallaan, lopuksi reilusti voita ja suolaa. Muusi saa olla kuohkeaa - se on niin hyvää että sitä vois syödä pelkälteen NAM!

Vierailija
4/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeintä on oikea peruna. Ehdottomasti paras on puikula.

Peruna itsessään on niin neutraalin makuista, että olen huomannut myös suolan laadun merkittäväksi seikaksi. Kerran erehdyin laittamaan jotain mineraalisuolaa, hyi kamala. Se maistui todella ikävästi läpi. Eli merisuolaa ja oikeaa voita, ei missään nimessä mitään margariineja. 

Vierailija
5/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokasivuilla törmäsin joskus vinkkiin laittaa yksi kananmuna muusiin. Kokeillut ja täytyy todeta, etten huomaa eroa. Muussaan käsipelin lämmitetyn maidon ja rasvan kera. Joskus olen kokeillut sekoittaa joukkoon silputtua pinaattia vaihtelun vuoksi.

Vierailija
6/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään laittaa sekaan jotain vahvemman makuista juuresta, kuten palsternakkaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Minun äiti neuvonut ettei perunoita saa keittää edes ihan kypsiksi kun tekee muusia.

Olen aina noudattanut tätä neuvoa.

 

Vierailija
8/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Minun äiti neuvonut ettei perunoita saa keittää edes ihan kypsiksi kun tekee muusia.

Olen aina noudattanut tätä neuvoa.

 

Pahin moka muusin valmistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiloon perunoita 250g voita ja 3tl suolaa, täysmaitoa niin paljon miten parhaaksi näkee

Vierailija
10/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin laitan valkosipulinkynsiä uuniin 40 minuutiksi ja sitten keitän paloitellut perunat ylikypsiksi. Vesi pois, lämmin maito ja voi sekaan ja lopuksi puristan uunissa paistetut valkosipulit muussin sekaan. Oi että kun on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniperunoista tulee vielä parempaa muussia.

Koskenlaskijaa joukkoon.

Vierailija
12/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Minun äiti neuvonut ettei perunoita saa keittää edes ihan kypsiksi kun tekee muusia.

Olen aina noudattanut tätä neuvoa.

 

Pahin moka muusin valmistuksessa.

Onko tälle jotain perustetta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uuniperunoista tulee vielä parempaa muussia.

Koskenlaskijaa joukkoon.

Hyi, koskenlaskijan maku ei kyllä kuulu perunamuusiin minun mielestä.

Vierailija
14/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen Mummon muusi-jauheesta. Parasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Minun äiti neuvonut ettei perunoita saa keittää edes ihan kypsiksi kun tekee muusia.

Olen aina noudattanut tätä neuvoa.

 

Pahin moka muusin valmistuksessa.

Onko tälle jotain perustetta?

Raaka peruna ei ole hyvää missään muodossa. Ja on jopa myrkyllistä.

Vierailija
16/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpi on oikein???>> Perunat keitetään ylikypsiksi, vai jätetään inan alikypsiksi.

Tämän haluan tietää ennen kuin laitan potut kiehumaan. 

Vierailija
17/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Keitän paloitellut perunat ylikypsiksi, kaadan keitinveden pois, muussaan perunoita vähän sähkövatkaimella (ei vielä käynnissä tässä vaiheessa), lisään sulatettua voita ja annan hetken imeytyä, käynnistän vatkaimen, soseutan perunat ja alan vähitellen lisätä kiehuvan kuumaa maitoa, valmiiseen muusiin suolaa.

Minun äiti neuvonut ettei perunoita saa keittää edes ihan kypsiksi kun tekee muusia.

Olen aina noudattanut tätä neuvoa.

 

Pahin moka muusin valmistuksessa.

Onko tälle jotain perustetta?

Raaka peruna ei ole hyvää missään muodossa. Ja on jopa myrkyllistä.

No ei ne raakoja ole, vaan sellasia al dentejä. Enemmänhän niissä vitamiinia ainakin on tallella kuin ylikypsennetyissä.

Vierailija
18/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka peruna nyt ei ole myrkyllistä. Väärä tieto!

Vierailija
19/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen Mummon muusi-jauheesta. Parasta.

Se on minunkin yleisin muusi, ja ehdottomasti paras valmismuuseista.

Muttä tänään aattelin tehdä oikein alusta asti itse. Ostin oikein jauhoperunoitakin sitä varten. 

Hyvin usein olen käyttänyt mitä perunaa sattuu, ja on usein ollutkin sitten liisterimäistä, ei kuohkeaa.

ap

Vierailija
20/31 |
16.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haet pussin perunamuusijauhetta Lidlistä.

Ne mummon muusit on tapettiliisteriksi sopivaa, Lidlin on ihan oikeesti hyvää.

Ja jos yksin syö niin toi on vaivaton keino.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kaksi