Kasvissyöjä/vegaani: Mitä laitat leivälle?
Perinteiset voi/margariini, juusto, leikkele tuntuvat kalliilta ja epäterveelliseltä ja haluaisin myös vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä pikkuhiljaa.
Lihaa välttävälle tietty menee vielä kananmuna eri muodoissaan, mutta vegaanille ei sekään.
Mitä kasvisjuttuja voi laittaa leivälle? Tietty salaatti, tomaatti ja kurkku on tuttuja. Avocado/quacamole myös kokeiltu. Laittaako joku hummusta? Se on monesti aika paksua ja kuivaa, saako sen kanssa edes alas?
Eihän sitä leipää ole pakko syödä ollenkaan, mutta sen kommentoiminen ei vastaa kysymykseeni.
Kommentit (29)
Hummus+ runsaasti kasviksia
Vegaanista juustoa+ kasviksia
Pesto(vegaaninen)+ tomaattia
Avocadotoast
Rucolaa, tuoretta pinaattia, retiisiä, paprikaa, punasipulia ja ituja käytän kurkun, tomaatin ja salaatin lisäksi. En kaikkia tietenkään yhtä aikaa.
Hummusta ja sen päälle esim. paprikasiivuja. Jos hummus on liian kuivaa, voi sitä ohentaa oliiviöljyllä. Tai tapenadea ja sen päälle kaikenlaisia kasviksia. Leipää tosin tulee syötyä harvoin.
Kikhernejauhoista paistan usein lätyn, jonka jonka jaan leiville. Seitania tulee käytettyä myös paljon.
Juureva- levitteet hyviä. Perinteisten kasvisten sijaan lisäksi voi kokeilla esim ituja, porkkanaraastetta
En kyllä tajua, miten ap koet margariinin kalliiksi. Itse suosin mantelivoita, hummusta tai puolikasta avokadoa liiskattuna.
Jos tekee mieli makeampaa, laitan leivälle hilloa. Kaupan hillot ovat lähes aina vegaanisia.
Sipuli, tomaatti, oliivi (alla keiju)
Tahini plus banaani tai tomaatti
Vegaanisia valmislevitteitä
Paprika, sipuli (alla keiju)
Avokadoa, päälle sitruunaruiskaus ja mustapippuria
Vegaaninen tuorejuusto ja juusto ja hedelmiä (omenaa, appeldiinia)- joo, olen outo, mutta hyvää on!
Tänään ohuesti pestoa, kun ruoka oli aika vähäsuolaista. Joskus oliiviöljyä. Paahtoleipään hankaan valkosipulinkynttä, leipä toimii raastinrautana. Hummusta, kasvilevitettä, oliivitahnaa.
Päälle mitä tahansa hyviä kasviksia, esim. keitetty, kylmä peruna on älyttömän hyvää mustapippurin, persiljan, maustekurkun tai kapriksen kanssa.
Aika hyviä vinkkejä tulikin. Suosittelen vaihtelun vuoksi tekemään marinadin tai kastikkeen aina välillä osalle leivälle tulevista kasviksista.
Karppaajat hittoon täältä. Menkää järsimään sitä raatoanne älkääkä kuolatko toisten leiville.
Usein tulee laitettua floraa, juustosiivu, tomaattia/kurkkua ja mustapippuria. Tai sitten vain suolakurkkua. Joskus avokadoa ja granny Smith -omenaa viipaleina.
Leipää tulee syötyä sen verran harvoin, että kummempia ei tarvitse. Itse tykkään rouhia päälle pippuria ja joskus hieman suolaa, mikä korostaa kasvisten makua.
Vaalean leivän kanssa joskus tulee herkuteltua marmeladin kanssa. Paahdetulle ruisleivälle sopii myös banaani todella hyvin.
Jos söisin leipää enemmänkin, kokeilisin varmaan jotain tahnoja. Esimerkiksi paahdetusta paprikasta saisi hyvän pohjan. Tai johonkin jogrttiin tms sekottaisin vaikka suolakurkkua, nyhtökauraa tms ja tomaattia. Tai vaikkapa sinappia ja seitania/tofua.
Ihan normaalia kasvirasvaa ja joskus kalkkuna tai broileri leikettä.
Leivän päälle voita, palvikinkkua, juustoa ja maustekurkkua.
En osaa tehdä leipää. Syön eineksiä.
Oon kasvissyöjä, mutta en vegaani. En jaksa kikkailla tai kauheasti nähdä vaivaa ruuan eteen. Syön perusleipää, päällä oivariinia, juustoa ja sit ehkä jotain vielä. Se jokin voi olla kurkun, paprikan tai maustekurkun siivuja. Joskus tosi harvoin kananmunan, tomaatin, salaatin tai avokadon siivuja.
Margariinia, savutofua ja kasviksia.
En syö leipää.