Possun lapa: voisiko joku antaa
suht tarkan reseptin miten tästä tehdään esim. uunipata kasvisten kera.
Kommentit (4)
Ripottele suolaa lihaan reilusti ympäriinsä. Laita pala uunivuokaan, reunoille maun mukaan juureksia. Sipuli, lanttu ja porkkana sopivat ainakin hyvin. Sitten vettä päälle niin, että liha melkein peittyy. Ensin kuumaan uuniin, n.200 astetta tunti ja sitten vielä pari tuntia vaikka 150asteessa.
Maista lientä, jos tarvitsee lisää suolaa tai laita pippuria jos tykkäät. Juurekset imevät sen suolan maun aika hyvin, mutta kannattaa varmistaa jos pitää laimentaa vedellä tai lisätä suolaa myöhemmin.
Ja lisää vaan vettä välillä, jos meinaa kuivua.
Helppoa ja hyvää! Toimii myös etuselkä-palasta =)
Ripottele suolaa lihaan reilusti ympäriinsä. Laita pala uunivuokaan, reunoille maun mukaan juureksia. Sipuli, lanttu ja porkkana sopivat ainakin hyvin. Sitten vettä päälle niin, että liha melkein peittyy. Ensin kuumaan uuniin, n.200 astetta tunti ja sitten vielä pari tuntia vaikka 150asteessa. Maista lientä, jos tarvitsee lisää suolaa tai laita pippuria jos tykkäät. Juurekset imevät sen suolan maun aika hyvin, mutta kannattaa varmistaa jos pitää laimentaa vedellä tai lisätä suolaa myöhemmin. Ja lisää vaan vettä välillä, jos meinaa kuivua. Helppoa ja hyvää! Toimii myös etuselkä-palasta =)
tulis varmaan hyvä. Eli pata likoamaan, paloittele kasviksia (porkkanaa, sipulia yms) ja mausta lihaa suolalla ja pippurilla, kenties laakerinlehti siihen kaveriksi. Paista miedossa uunissa (150 astetta?) pari tuntia.