Ruuanlaittovinkkinne, kun tilaa ja motivaatiota kokata ei ole
Pakastimeen mahtuu vaan muutama kaupan pakastealtaasta ostettu tuote. Inhoan pakastekasviksia ja aasialaisia makuja. Osaan laittaa ruokaa vaativammastakin päästä, mutta näin sinkkuna en vaan jaksa nähdä vaivaa. Lisäksi vasta muutin halvempaan asuntoon ja keittiö on postimerkin kokoinen. Olenkin viimeaikoina syönyt eineksiä ja ruuan terveellisyys on ollut sivuseikka. Keittiöön ei mahdu edes kuin perus ruuanlaittovälineet, jotenkin tuntuu, että nykyään pitäisi olla kaikki blenderit, leipäkoneet ja air fryerit. Miten tästä suosta pääsisi taas ylös?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Wolt & Foodora
Pienellä paikkakunnalla ei tämmöisiä palveluita ole käytössä.
Itse tykkään tehdä lämpimiä voikkareita. Reissumiesviipaleita, tonnikalaa, tomaattiviipaleita, mausteeksi ripottelen oreganoa ja valk sipulimaustetta, päälle juustoa. Hetkeksi uuniin ja herkku on valmis.
Laitat vain uuninpellille 3 reisikoipea. Sitten halkaiset 9 perunaa, 3 porkkanaa ja 2 sipulia. Sitten kierittele kasvikset öljyssä ja mausteissa kulhossa, jonka jälkeen laita ne reisikoipien kanssa samalle pellille. Sitten vain paistat kaikkia 60 minuuttia 200 °C.
Minulle ei nyt oikein valjennut, mikä ongelmasi on, mutta höh, eihän terveellisen perusruoan laittoon tarvita paljon tilaa eikä ihmeellisiä laitteita. Mitä sitten jos "nykyään pitäisi olla" airfryer, sehän on eineksien kuumennukseen tarkoitettu. Kai sinulla jääkaappi, kattila ja hella on? Tee vaikka keittoja ja munakkaita, tai jotain muuta mistä pidät.
No jos liesi ja uuni on, niin soppakattila kiehumaan, teet parin-kolmen päivän satsin jääkaappiin annosrasioihin pakattina.
Uunissa voit tehdä pataruokia, pilko ainekset vaikka ruokapöydän ääressä, jos keittiössä ei ole riittävästi tilaa. Kai sulla jääkaappi on, johon sinkun ruokamäärät sopii?!
Hyvä ruoka ei tarvitse isoa keittiötä, monia välineitä, lukemattomia koneita. Tarvitaan vain halua syödä hyvää ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Laitat vain uuninpellille 3 reisikoipea. Sitten halkaiset 9 perunaa, 3 porkkanaa ja 2 sipulia. Sitten kierittele kasvikset öljyssä ja mausteissa kulhossa, jonka jälkeen laita ne reisikoipien kanssa samalle pellille. Sitten vain paistat kaikkia 60 minuuttia 200 °C.
Kulhoakaan ei tarvitse liata, jos pyörittelet kasvikset öljysssä ja maisteissa siinä pellillä, ja sitten laitat ne koivet ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ruoka ei tarvitse isoa keittiötä, monia välineitä, lukemattomia koneita. Tarvitaan vain halua syödä hyvää ruokaa.
Kyllä tilavassa ja modernissa keittiössä ruoan valmistaminen on paljon mukavampaa.
Uunifetapasta, älyttömän helppoa ja hyvää, riittää yhdelle ainakin kahdelle päivälle.
Peltipiirakat ja pastasalaatit. Noista omat bravuurit on nykyisin punajuuri-bataattipiirakka ja ricotta-tomaatti-basilikapastasalaatti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ruoka ei tarvitse isoa keittiötä, monia välineitä, lukemattomia koneita. Tarvitaan vain halua syödä hyvää ruokaa.
Kyllä tilavassa ja modernissa keittiössä ruoan valmistaminen on paljon mukavampaa.
===
Varmasti; ja tiskikonekin on oivallinen keksintö. Mutta kyllä pienessä keittokomerossakin pystyy tekemään hyvää ja terveellistä ruokaa. Viitsiminen on eri asia.
Jos et halua nähdä vaivaa, niin sitten syöt valmisruokaa.
Se että tarvitset muka blenderit ja muut hilavitkuttimet on tekosyy, ruokaa pystyy tekemään perusvälineillä, sekoituskulho, leikkuulauta, kattila, uunipannu, paistinpannu jne. Liesi, uuni ja jääkaappi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ruoka ei tarvitse isoa keittiötä, monia välineitä, lukemattomia koneita. Tarvitaan vain halua syödä hyvää ruokaa.
Kyllä tilavassa ja modernissa keittiössä ruoan valmistaminen on paljon mukavampaa.
Varmasti näin onkin, mutta se ei ole välttämätöntä. Eikä hieno keittiö tee ruuasta hyvää, jos kokki on huono.
Wolt & Foodora