Mitä järkee on marinoida itse lammas tai karitsa? mausteet maksaa sikana!
vaikka se lammas tai karitsa maksasi 10 e kg, niin kaikki ne yrtit ja mausteet sen marinointiin ja aika, tulee niin kalliiksi että on pakko ostaa valmiiksi marinoituna. ja pääsiäisen jälkeen hyvällä tuuurilla saa ruoka-avusta lammaspaistin
Kommentit (6)
Minulla on kaapit täynnä mausteita ja kallein on tainnut maksaa 1,5€. Pussit riittävät pitkiksi aikaa ja maksavat yleensä puolet tuosta.
No jos ostaa tuoreena, niin puska kalleintakin rosmariinia maksaa noin 5 e, muita yrttipuskia (oregano käy lampaalle myös) saa halvemmalla. Pippuria, suolaa ja rosmariini, se on siinä, nam. Vaikka se 5 e tuntuu kalliilta, niin sen säästää kun jättää muutaman kaljan ostamatta.
Parasta lammasta tosin kerran onnistuin vahingossa tekemään näin: tsekkasin maustekaapit, tyhjänä on. Lähin auki oleva kauppa 10 km päässä ja viiniä mennyt jo pari lasillista, en lähde rattiin. Jääkaapissa oli soijakastiketta, pipprurimyllyssä oli mustapippuria, valkosipulia löytyi kaapista. No, valkosipuli murskaksi, pippuria rouh rouh rouh kunnes oli sopivasti, soijakastike sekaan. Sitten se salainen ainesosa. Kaapissa on juomatonta viinaa (kyllä, ne säilyy siellä, ei ole pakonomaista tarvetta vetää kaikkea mitä vaan on). Loraus ginia, toinen jekkua (Jägermeister). Sekoitus ja lammaspaistin pyörittely marinadissa. Yöksi muovipussiin jääkaappiin. Seuraavana päivänä lammas uuniin, kypsyi sellaiset 5 tuntia miedolla lämmöllä, välillä valelin irtoavaa lientä ympäri lammasta.
Oli ylikypsää, pehmeää, suuhunsulavan herkullista.
Kuka pystyy syömään/tappamaan karitsan?
Syö raakana niin ei kulu sähköäkään.
Vierailija kirjoitti:
Kuka pystyy syömään/tappamaan karitsan?
Tätä itsekin ihmettelen.. Samoin kummeksun ihmisiä, jotka syövät broileria. Lintuparka on vain 1,5kk ikäinen, kun joutuu lihoiksi.
Söisitte mielummin riistaa.
ei nykynaiset osaa edes marinoida lammasta, kaikki pitää olla valmista ja pääsiäisenäkin syödään perheen kanssa jotain hesburger valmisateriaa