Miten emännät aikoi valmistaa lampaanviulun, jos rohkenen kysyä?
Hitaasti hauduttaen vai nykyaikaiseen tapaan paistomittarin kanssa?
Kommentit (6)
Miten isännät aikoi valmistaa lampaanviulun?
ap
Meillä tosiaankin on lampaanviulu.
Puoliso vaatii haudutettuna. Puolison perinteisiin kuuluu kuivattaa liha pääsiäisenä uunissa:( Nyt ajattelin puuttua asiaan ja tämmöinen resepti löytyi.
140 astetta 6 tuntia.
Taidan vielä kääriä folioon paiston ajaksi, ettei kuiva.
https://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2010/04/ihaninta-lammasta-iki…
Vierailija kirjoitti:
Miten isännät aikoi valmistaa lampaanviulun?
ap
Rohkenit sitten kysyä.
Viiltoja pintaan ja niihin valkosipulisiivuja. Pintaan suolaa ja mustapippuria ja paistopusissa uuniin mittarin kanssa. Matalalla lämmöllä pitkään.
Uunipellille ja 135 astetta ja lihalämömittariin 82 astetta.
Tuli juuri sopiva. Ei kuiva eikä liian mehevä.
Piti olla kotimaista lammasta K-kaupasta. Varmaan olikin. Maku kuitenkin pettymys. Mielestäni maistuu lähinnä "suolaiselta", ḿuuten jotenkin pliisun makuista. Mietittiin että jos olisi pitänyt uunissa pidempään niin olisiko maku parantunut, kun olisi ollut kuivempaa.
Kysy isännältä!