Millainen on ruokaisampi iltapala? Mitä siihen voisi kuulua?
Meille on tulossa pariksi päiväksi vieraita ilta yhdeksältä tänään. Illallista en enää siihen aikaan viitsisi laittaa kun omat lapset kuitenkin syö illallisen ennen seitsemää. Vähän ruokaisampi iltapala voisi olla ok, mutta pää on ihan tyhjä kun kotiäitinä iltapalat on aina puuro/voikkari linjalla. Mitä siis voisin vieraille laittaa? Jotain suht nopeasti tehtävää ja syötävää.
Kommentit (14)
ja lisäksi raikasta salaattia.
Piirakkataikinan voi ostaa kaupasta valmiina.
Täytyy tunnustaa etten ikinä ole piirakkaa tehnyt :S. Voi siis olla aika. Mikähän olisi tosi hyvä täyte?
ap
Lämpimät voileivät: Vaasan täyshyvät paahtoleipää, päälle mietoa salsaa, kinkkua/metvurstia, osaan leivistä aurajuustoa, ananasta/tomaattia ja juustoraastetta (tee kahta eri makua)
Makaronisalaatti (googlettamalla löytyy hyviä ohjeita), paistovalmista patonkia ja levitteitä
Kinkkupiirakka ja vihersalaatti
Munakas
siinä paketin kääntöpuolella on ohje - tee sellainen niin onnistut varmasti.
Lämpimiä voileipiä uunissa, munakasrulla, täytetyt patongit, itsetehty pitsa, suolainen piirakka, täytteeksi esim kanaa, paprikaa ja fetaa/mozzarellaa. Tai kanaa/kinkkua ja pakastealtaasta puutarhurin sekoitusta.
Eli tortillapohjan päälle esim. ruohosipulituorejuustoa, runsaasti salaatinlehtiä ja naudan kylmäsavupaistia. Kääritään rullalle, leikataan keskeltä poikki.
Hyvän ohjeen saat Valion punaleimaemmental-juustoraastepussin takaa, ihana kinkku-pekonipiirakka! Ja jos et halua valmistaa pohjaa itse, osta valmistaikina. Siihen lisäksi salaatti, johon tulee salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia, fetakuutioita ja ehkä vielä aurinkokuivattua tomaattia. NAM!
Tosi helppo tehdä, kun teet valmistaikinasta. Muista ostaa nimenomaan sitä suolaisin piirakoihin tarkoitettua valmistaikinaa, ei siis mitään murotaikinaa;-) (mieheni pariin kertaan vahingossa osti väärän piirakkapohjan).
Helpoimmillaan: Levitä taikina (kun on sulanut n. tunnin) piirakkavuoan pohjalle. Paista taikinaa uunin alaosassa n. 10 minuuttia.
Sekoita kulhossa täyte: jotain suolaista yhteensä n. kahden desin verran (esim. kinkkua suikaleena, purjoa, pekonia, sieniä tai sekoitus näistä). Mukaan purkillinen creme fraichea tai vastaavaa, n. desi juustoraastetta esim. punaleimaisesta Emmentalista ja yksi kananmuna. Sekoita täyte ja kippaa se vuokaan taikinan päälle. Uudelleen uuniin n. 20-25 minuutiksi ja siinäpä se.
Jos haluaa "koreilla" niin ennen uuniin laittoa voi piirakan päälle lisätä ristikkäin pekonin siivut, ovat nätit siinä päällä.
Ei nyt kyllä ihan kaikkein terveellisintä...
Tai sitten patonkia, kekesejä ja juustoja ja hedelmiä.
Tai ihan vaan ruokaisa salaatti (vaikka tonnikala) ja patonkia.
Nekin vois olla hyvä vaihtoehto ja oma lapsi innostui ainakin niistä joten ne vois maistua hyvin myös vieraiden lapsille. Voisiko lasten leipiin laittaa vaikka ihan jauhelihaa? Entä aikuisille?
ap
johon käytän siis tuota Sunnuntain valmispiirakkataikinaa, on mozzarellapiirakka. Pohjaa paistetaan ensin n. 10 minuuttia yksinään, sitten päälle 2 rkl dijon-sinappia ja 1½ dl parmesanraastetta. Tomaatti- ja mozzarellaviipaleita vuorotellen piirakan päälle, suolaa ja pippuria. Uuniin n. 25 minuutiksi, sitten päälle pestoa (joko itsetehtyä tai valmista) ja ehkä vielä basilikanlehtiä koristeeksi. Ainakin aikuiseen makuun toimii hyvin, on helppo ja nopea tehdä.
Lämpimiin voileipiin voisi aikuisille kokeilla myös jotain juustopitoista, esim. halloumia, pestoa...
voi laittaa jauhelihakastiketta ja päälle juustoa.
Hyvää on myös kinkku, juusto (tai aurajuusto) ja ananas.
Tomaattia voi myös käyttää.
- teetä ja joku suolainen piiras (kana/feta- tms.)
- karjalanpiirakoita ja leikkeleitä
- salaatti, jossa lisäksi esim. paistettuja kasviksia (paprikaa, kesäkurpitsaa ym.) ja kanaa/kalaa/makkaraa tai mistä nyt sitten tykkäätkin, lisäksi vielä patonkia
- tai laita uuniin joku kiusaus tms. ja tarjoa sitä - jos ei maistu niin sen voi lämmittää seuraavana päivänä lounaaksi