Jos vuokrafirman työnhakuilmoituksessa keittiöalan (suurkeittiö) keikkatöihin sanotaan "eduksi aiempi kokemus tai koulutus" niin
kannattaako paikkaa hakea jos ei ole aiempaa kokemusta eikä koulutusta mutta ala muuten kiinnostaisi kyllä? Mitä tuo eduksi käytönnässä tarkoittaa, voivatko silti palkata myös kouluttamattomia/ilman kokemusta olevia?
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa hakea. Ei se mitään ota jos ei annakaan. Nyt tosin taitaa alan kokeneitakin ammattilaisia olla vapailla markkinoilla pilvin pimein...
Toisaalta työttömänä olevat ammattilaiset ei monesti halua satunnaisiin keikkatöihin vuokrafirmaan. Eli kyllä voi hyvinkin firman listoille päästä vaikka ei olisi koulutusta eikä kokemusta, se on sitten toki eri juttu kuinka paljon keikkoja käytännössä löytyy.
Niitä työpaikkailmoituksen vaatimusrivejä ei kannata tavailla kuin asperger raamattua. Jos edes puolet sopivat jotenkuten niin hakemusta kehiin vain.
Voi niitä kait hakea mutta tuskin ne täysin kokematonta ja kouluttamatonta haluaa vuokrahommiin kun niissä pitäisi saada aikaan heti ekasta hetkestä lähtien.
Vierailija kirjoitti:
Voi niitä kait hakea mutta tuskin ne täysin kokematonta ja kouluttamatonta haluaa vuokrahommiin kun niissä pitäisi saada aikaan heti ekasta hetkestä lähtien.
Koulutetut ja kokeneet harvoin hakee keikkahommiin joten sanoisin että pikemminkin hyvät mahdollisuudet päästä ilman kokemusta.
Ilmoituksissa on tietty kieli. Tuo "toivotaan aiempaa kokemusta" lukee niissä käytännössä siksi.
Eli hae vaan.
Hae ihmeessä! Ja ainakin pk seudulla vuokrafirmat myös kouluttaa niiden keikkalaisia välillä
Toivotaan aiempaa kokemusta ei edellytetä... Eli hae vaan.
Onko kokemusta millaista tuollainen keittiöapulaisen keikkatyö käytännössä on?
Hygieniapassi taitaa olla kovaa valuuttaa näinä aikoina noissa hommissa.
Vierailija kirjoitti:
Voi niitä kait hakea mutta tuskin ne täysin kokematonta ja kouluttamatonta haluaa vuokrahommiin kun niissä pitäisi saada aikaan heti ekasta hetkestä lähtien.
No ei keittiöapulaisen homma nyt niin rakettitiedettä ole etteikö siitä normaalijärjellä varustettu ihminen selviä jos joskus on keittiössä jotakin tehnyt. Ja puhun nyt siis kokemuksesta.
Kannattaa hakea. Ei se mitään ota jos ei annakaan. Nyt tosin taitaa alan kokeneitakin ammattilaisia olla vapailla markkinoilla pilvin pimein...