Mikä kiljussa on vikana?
Mä olen yrittänyt ruveta juomaan kiljua kun sitä on niin halvaksi kehuttu mutta mulle tulee siitä aina huono olo. Semmonen etova ja vähän oksettava olo. Joka kerta vaikka olen erilaisia kiljuja kokeillut.
Kommentit (19)
Kilju on ns halpaa alkoholia, mutta tekemisessä on oltava tarkkana, hiivan maku ja haju alkavat helposti etomaan, tai sitten hygieniassa on tullut virheitä. Hyvä kilju on pehmeää, miedosti imelän tuoksuista, jos yrität repiä sokereista ja hiivasta kaiken irti saadaksesi prosentteja lisää, maun ja hajun pistävyys lisääntyy. Parhaimmillaan kiljun maku on kun alkoholiprosentti on alle 10%. Nuorison muovipullokilju... no, kaikenlaista kuravettä ihmiset nykyään juovat...
Tämä menee jo vähän laittoman rajamaille, mutta tulos on todella hyvää jo on aikaa ja malttia odotella. Eli tarvittavat aineet ovat: N 3 litran kattila, luomalasi, 10 litran PUHDAS kannellinen ämpäri, jossa vesilukko, n metrin pätkä PUHDASTA letkua sekä tyhjiä PUHTAITA pulloja n 7 liralle jalojuomaa.
Aloita keittämällä 1kg sokeria siirapiksi. Laita mausteeksi 1 litra jotain mehua, esim mansikka, appelsiini, omena, rypäle jne ellet halua juoda harmaata perinteistä kiljua. Kun sekoitus on ok, vie jäähtymään ja laske astiaan 5 litraa vettä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää kymmenesosa-hiivanpala lasiin liotettuna joukkoon.
Astiaan kansi päälle ja odottele kunnes pulputus vesilukossa lakkaa, vie useamman päivän, jopa useamman viikon. Nyt letkua hyväksikäyttäen lappoa (muistele kouluaikoja, mikä oli lappoaminen) neste pulloihin. Älä ime pohjan moskaa äläkä liikuta astiota niin, että pohjan moska lähtee leijumaan.
Tärkeää on siis muistaa hygienia, toki sitä mehupullokiljua tekevät teinit muutamassa tunnissa, mutta se on juuri sitä kuraa, jota ei juo kyllä tervejärkinen... Muistathan että kilju itsessään on laillista, tislaaminen tekee siitä laitonta alkoholin tekemistä.
Onko se edes halvempaa kuin ulkomailta tilattu pullo (iso lasti)?
Kannattaa opetella koska se onh yvä taito osata
Mikä kiljussa on vikana? - no, maku ja se laittaa vatsan sekaisin, runsaan hiivamääränsä takia. Haiseekin niin saakelin pahalle.
Join kiljua aloin kiljua ai kiljuu.
Googlaa punajuurisherry. Valmistuu hitaasti, mutta on sitten tosi hyvää kotitekoista alkoholia. Jos ei tykkää punajuurista niin voi sitä varmaan ilmankin valmistaa; ei niistä tule keitokseen kuin lähinnä väriä.
Olisipa kylmäkellari kuten vielä 70-luvulla taloissa oli, niin mikäpä olisi valmistaessa omat alkoholit!
Ei siinä mitään vikaa ole jos sen osaa tehdä oikein, monet tekevät vain kuraa.
Oletteko kokeilleet laittaa tamponeja perseeseen ja viinaa perään?
Vierailija kirjoitti:
Tämä menee jo vähän laittoman rajamaille, mutta tulos on todella hyvää jo on aikaa ja malttia odotella. Eli tarvittavat aineet ovat: N 3 litran kattila, luomalasi, 10 litran PUHDAS kannellinen ämpäri, jossa vesilukko, n metrin pätkä PUHDASTA letkua sekä tyhjiä PUHTAITA pulloja n 7 liralle jalojuomaa.
Aloita keittämällä 1kg sokeria siirapiksi. Laita mausteeksi 1 litra jotain mehua, esim mansikka, appelsiini, omena, rypäle jne ellet halua juoda harmaata perinteistä kiljua. Kun sekoitus on ok, vie jäähtymään ja laske astiaan 5 litraa vettä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää kymmenesosa-hiivanpala lasiin liotettuna joukkoon.
Astiaan kansi päälle ja odottele kunnes pulputus vesilukossa lakkaa, vie useamman päivän, jopa useamman viikon. Nyt letkua hyväksikäyttäen lappoa (muistele kouluaikoja, mikä oli lappoaminen) neste pulloihin. Älä ime pohjan moskaa äläkä liikuta astiota niin, että pohjan moska lähtee leijumaan.
Tärkeää on siis muistaa hygienia, toki sitä mehupullokiljua tekevät teinit muutamassa tunnissa, mutta se on juuri sitä kuraa, jota ei juo kyllä tervejärkinen... Muistathan että kilju itsessään on laillista, tislaaminen tekee siitä laitonta alkoholin tekemistä.
Kuvailet kotiviinin valmistuksen. Ihan on laillista. Tislaaminen on ihan eri juttu.
Vierailija kirjoitti:
Tämä menee jo vähän laittoman rajamaille, mutta tulos on todella hyvää jo on aikaa ja malttia odotella. Eli tarvittavat aineet ovat: N 3 litran kattila, luomalasi, 10 litran PUHDAS kannellinen ämpäri, jossa vesilukko, n metrin pätkä PUHDASTA letkua sekä tyhjiä PUHTAITA pulloja n 7 liralle jalojuomaa.
Aloita keittämällä 1kg sokeria siirapiksi. Laita mausteeksi 1 litra jotain mehua, esim mansikka, appelsiini, omena, rypäle jne ellet halua juoda harmaata perinteistä kiljua. Kun sekoitus on ok, vie jäähtymään ja laske astiaan 5 litraa vettä. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää kymmenesosa-hiivanpala lasiin liotettuna joukkoon.
Astiaan kansi päälle ja odottele kunnes pulputus vesilukossa lakkaa, vie useamman päivän, jopa useamman viikon. Nyt letkua hyväksikäyttäen lappoa (muistele kouluaikoja, mikä oli lappoaminen) neste pulloihin. Älä ime pohjan moskaa äläkä liikuta astiota niin, että pohjan moska lähtee leijumaan.
Tärkeää on siis muistaa hygienia, toki sitä mehupullokiljua tekevät teinit muutamassa tunnissa, mutta se on juuri sitä kuraa, jota ei juo kyllä tervejärkinen... Muistathan että kilju itsessään on laillista, tislaaminen tekee siitä laitonta alkoholin tekemistä.
Näin me tehtiin olutta ysärillä siitä valmispakkauksesta, eli mehua ei käytetty.
Oli vehkeet ja rensselit. 25 litraa tuli, että napsahti viikossa pullotusvalmista olutta. Ei se parhainta ollut, muttei surkeintakaan.
Oluelta maistui, päähän nousi ja perä ei laulanut ylimääräisiä. Kilju taas aina sekoitti mahan.
Kiljuun parhaiten sopii kotiviineille tarkoitettu "superhiiva"-niminen kuivahiiva. Käy kolme päivää ja on valmista.
Vierailija kirjoitti:
Nuorison muovipullokilju... no, kaikenlaista kuravettä ihmiset nykyään juovat...
Jaa, minusta kiljua juotiin aikaisemmin paljon enemmän kuin nykyään. Alkoholin suhteellinen hinta ja saatavuus on parantunut, ja ryyppääminen (etenkin raju sellainen) mennyt muodista. Oma ainoa kiljukokemukseni on 80-luvun alusta, kun koulukaveri sitä tarjoili.
Voisiko kiljua maustaa jollakin? En oikein pidä makeista alkoholijuomista. Kävisikö siihen vaikka katajanmarjat antamaan raikkaampaa aromia? Tai appelsiininkuori?
Sorretun voima jylläämään, vai? Muista että mersu putoo illalla ja aamulla joku on syöny kissanpaskaa sun suulla. Varaa muutama suolanen silakka jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko kiljua maustaa jollakin? En oikein pidä makeista alkoholijuomista. Kävisikö siihen vaikka katajanmarjat antamaan raikkaampaa aromia? Tai appelsiininkuori?
Kyllä. Mainitsemasi ovat hyviä mausteita.
Pentuna tehtiin ns. vesikiljua ja maustettiin lantrattavilla mehuilla tai eri makuisilla teepusseilla. Kukin sai "mieleisensä" juoman.
Vierailija kirjoitti:
Kiljuun parhaiten sopii kotiviineille tarkoitettu "superhiiva"-niminen kuivahiiva. Käy kolme päivää ja on valmista.
Hauskuutta riitti kun tutut joi pikakiljuaan kaksi vuorokautta käyneenä. Kehuivat on tässä jo prosentteja. Illalla alkoi molemmilla tyhjennysharjoitukset. Sehän niinku oli se hauskuus.
Mulla valu turpohiivakiljut kaapista ulos kun olin koulussa. Onneksi muovilattiamatto. vaan koko talo haisi varmaan 2 viikkoa. oli liian täynnä ja liian tiiviisti kiinni kansi.
Jäi kiljut juomatta, ja ulos menemättä vissiin kuukauden verran .
No , onnistuneesti tein tuon jälkeen, mutten kotona,vaan varastossa.
Hyvä juomaa kun antaa hiivan laskeutua.
se kun alkaa kiljumaan