Mihin lämpimään ruokaan käytät raejuustoa?
Olisi ylimääräistä raejuustoa, jolle pitäisi keksiä ruoka, mihin piilottaa.
Kommentit (21)
Sosekeittoon saareksi leikkimään annoksen proteiinia
Laitan tomaattikeittoon ja kasvissosekeittoon lautaselle keiton sekaan. Viilentää myös hyvin kuuman keiton.
Piirakkaan. Tonnikalaa, raejuustoa, ranskankermaa yms. Googleta.
Keittoihin, niin samoihin keittoihin joihin joskus lorautan hiukan kermaa.
Yleisemmin sosekeittoihin. Itse käytän sitä myös kastikkeissa, eli ruuan lämipään kastikkeeseen raejuustoa lautasellani, muu perhe ei voi sietää käytäntöäni. En juo maitoa, piimää, en syö viiliä ja jogurtteja ym,
Raejuustosta saan hyvin proteiinia ja eikä se ole rasvaista.
Sanoisinpa, että mielikuvitus on rajaton siihen, mihin kaikkeen lämpimään ruokaan raejuustoa voi käyttää.
Teen feta-pinaattipiirakkaa, johon laitan myös raejuustoa.
Keittoihin tosiaan, ja munakkaaseen sitä saa yllättävän hyvin piilotettua! Siis heti paiston alussa laitan kananmunaseoksen sekaan.
Vain kasvissosekeittoon, ei muihin lämpimiin ruokiin sekaan. Useimmin tulee syötyä sellaisenaan suoraan purkista jogurtin tilalla.
Borskeiton joukkoon smetanan tilalla.
Sämpylöihin olen laittanut. Tulee pehmeitä ja meheviä.
Usein laatikkoruokiin, esimerkiksi liha-makaronilaatikkoon tai lasagneen.
Raejuustoa voi käyttää kaikkeen ruokaan. Itse tungen sitä aamupuurosta lähtien lounaaseen ja illalla leivän päälle.
Meillä ei muu perhe tätä ymmärrä. Raejuusto on vain niin hyvää, vaikkei maistu juuri miltään.
En kuitenkaan laita sitä ruuanlaittovaiheessa mihinkään vaan sotken vasta valmiiseen ruokaan.
Kasvislasagneen: Sulata pinaattia 2 pussia, isosti raejuustoa ja vahvaa juustoraastetta. Mausta ripauksella muskottipäkinää. Tee tomaattikastike tomaattimurskasta omalla tavallasi. Laita voideltuun uunivuokaan vihreää pohjalle, lasagnelevyjä ja sitten punaista kastiketta. Tee muutamia kerroksia näin. Päällimmäinen on punainen kastike. Kaada purkki kermaa päälle ja uuniin 200 astetta noin tunniksi. Anna vetäytyä folion alla vartin verran. Nimi on muuten keittokirjani mukaan " ihana lasagne " ja totta tämä on tosi hyvää.
En mihinkään lämpimään ruokaan. Käytän sitä porkkanaraasteen sekaan.