Makkaran kuumentaminen tikun päässä avotulella ei ole grillaamista
Kommentit (39)
Nyt rupesi tekemään mieli kunnon nuotiomakkaraa.
Vaikka monet menevät "nuotiolle paistamaan makkaraa", kyseessä ei ole myöskään paistaminen, jos makkara on tikun päässä.
Makkarahan oikeastaan kuuluisi paistaa (tai miksi sitä nyt kutsuukaan) hiilloksella, mutta eihän kukaan jaksa odottaa hyvää hiillosta.
Jaa, hieno oivallus, joka piti julkituoda.
Täytyykin lähteä tästä nuotiolle grillaamaan makkaraa. Perinteiseen tyyliin tikunnokkaan!
Vierailija kirjoitti:
Vaikka monet menevät "nuotiolle paistamaan makkaraa", kyseessä ei ole myöskään paistaminen, jos makkara on tikun päässä.
Entä, jos minulla on pitkävartiset pihdit, joilla pidän makkaraa siinä nuotion päällä, onko se silloin paistamista? Tai jos laitan sen ritilän päälle tai kahden ritilän väliin halstari-tyyppisesti, onko se silloin paistamista?
Vai miten se makkara pitää sinne nuotion päälle ojentaa, jotta sen kuumentaminen siinä olisi paistamista?
Onkos joku toisin väittänyt päivänselvästä asiasta ?? Lihat grillissä, makkarat nuotiolla. Hiillosta odotellessa nokipannu kahvit kiehautetaan valmiiksi odottamaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaikka monet menevät "nuotiolle paistamaan makkaraa", kyseessä ei ole myöskään paistaminen, jos makkara on tikun päässä.
Entä, jos minulla on pitkävartiset pihdit, joilla pidän makkaraa siinä nuotion päällä, onko se silloin paistamista? Tai jos laitan sen ritilän päälle tai kahden ritilän väliin halstari-tyyppisesti, onko se silloin paistamista?
Vai miten se makkara pitää sinne nuotion päälle ojentaa, jotta sen kuumentaminen siinä olisi paistamista?
Paistaminen tapahtuu kuumalla pannulla tai uunissa. Jos pannu on kuiva, kyseessä on parilointi.
Mitä hiton väliä? Jos joku sanoo olleensa metsäretkellä ja paistaneensa nuotiolla makkaraa (tai mun puolesta jopa grillanneensa - en oo kyllä ikinä kuullut kenenkään sanovan niin) niin kai kuulijalla nyt senverran aivoissa joku liikkuu, että ymmärtää tapahtuneen.
Mitä siinä ylipäätänsä olisi muka "oikein" sanoa?
Ihme nillitystä.
nyt kyllä tekis mieli nuotiomakkaraa. Se eka näin talvella on perinteisesti musta ja hiiltynyt päältä, keskeltä kohmeinen.
Vierailija kirjoitti:
Onkos joku toisin väittänyt päivänselvästä asiasta ?? Lihat grillissä, makkarat nuotiolla. Hiillosta odotellessa nokipannu kahvit kiehautetaan valmiiksi odottamaan
On. Parilointia sanotaan grillaamiseksi, nuotiolla tikun nokassa kuumentamista paistamiseksi jne.
Onneksi minä en ota lähelle lähinnäkään.
Soijapojat tulille!
panzo kirjoitti:
Täytyykin lähteä tästä nuotiolle grillaamaan makkaraa. Perinteiseen tyyliin tikunnokkaan!
Grill = ritilä
sinappi ompi ehdoton ennenkö voiaan puhua grillaamisesta.
😁
Mika Lintilan äänensävy on innotaviisesti grillaamista nyt ylellä.
Voisiko joku vielä selittää, että mikä tämänkin aloituksen pointti oli?
Vierailija kirjoitti:
Mika Lintilan äänensävy on innotaviisesti grillaamista nyt ylellä.
Innovatiivisesti.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko joku vielä selittää, että mikä tämänkin aloituksen pointti oli?
Kapitalisminen kommunismi suomessa oli, on ja tulee olemaan ap:n kalle periaatteet.
Vierailija kirjoitti:
Mitä hiton väliä? Jos joku sanoo olleensa metsäretkellä ja paistaneensa nuotiolla makkaraa (tai mun puolesta jopa grillanneensa - en oo kyllä ikinä kuullut kenenkään sanovan niin) niin kai kuulijalla nyt senverran aivoissa joku liikkuu, että ymmärtää tapahtuneen.
Mitä siinä ylipäätänsä olisi muka "oikein" sanoa?
Ihme nillitystä.
Myös harrastelijakokin kannattaa erottaa toisistaan keittäminen, hauduttaminen, paistaminen, uppopaistaminen, pariloiminen, loimuttaminen, grillaaminen, liekittäminen jms.
Hyvää se ainakin on, olipa sitten loimutettua, grillattua tai paistettua. Edellyttäen tietysti, että makkara on hyvää.