Tykkäättekö linssikeitosta?
Itse söin juuri lounaaksi itsetekemääni tulista linssikeittoa. On kyllä hyvää! Teettekö usein linssikeittoa? Miten maustatte?
Itselläni linssikeitossa on sipulia, valkosipulia, porkkanaa, linssejä, kasvisliemikuutio, maustepippuria, mustapippuria, kurkumaa, pari laakerinlehteä ja chiliä reilusti. Suolaa maun mukaan.
Kommentit (18)
Syödään lähes viikoittain. On minun tämän hetken lemppariruoka.
Noitten lisäksi laitan etikkaa tai sitruunan mehua. Joskus sekoitan ylijääneen sipsien dipin lisämausteeksi keittoon. Toisinaan currya ja korealaista gochujang-tahnaa ja sushisoijaa.
Vierailija kirjoitti:
Joo, lemppari on curry-kookos.
Taidanpa kokeilla tätä yhdistelmää seuraavalla kerralla!
Ap
Teen usein. Lempparini on thaimaalainen linssikeitto, jonka joskus löysin go green-sivuilta.
Tykkään kyllä, keitolautaselle vielä lusikallinen hyvää öljyä tai vaikka kermaviiliä. Suunnilleen ap:n reseptillä teen.
Suosikkiruokiani. Laitan pari desiä linssejä (viimeksi oli punaisia linssejä ja vihreiden linssien loput), tomaattimurskaa tölkin, perunaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia ja hieman srirachaa, pippuria ja oreganoa. Valmiin keiton joukkoon silppuan tuoreita jalapenoja ja joskus paistan päälle tofua tai kaurapalaa.
Vierailija kirjoitti:
Suosikkiruokiani. Laitan pari desiä linssejä (viimeksi oli punaisia linssejä ja vihreiden linssien loput), tomaattimurskaa tölkin, perunaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia ja hieman srirachaa, pippuria ja oreganoa. Valmiin keiton joukkoon silppuan tuoreita jalapenoja ja joskus paistan päälle tofua tai kaurapalaa.
Tärkein unohtui, eli aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna sekaan ja paistan kasvikset siinä öljyssäkin ensin
En olekaan pitkään aikana tehnyt linssikeittoa, mutta se on suosikkikeittoni. Aika samankaltaisella ohjeella teen kuin ap, chilijauhetta laitan maltillisesri keittoon että kelpaa pikkulapsillekin, mutta omalle lautaselle lisään chilikastiketta. En oikein ole keittoihmisiä, mutta tuollaiset sosemaiset keitot kelpuutan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, lemppari on curry-kookos.
Taidanpa kokeilla tätä yhdistelmää seuraavalla kerralla!
Ap
Teen saman ohjeen mukaan mutta pohjustan tomaattimurskalla ja tomaattipureella. Ai ai kuin ihanaa. Lisään myös ranskalaisia yrttejä mausteeksi.
Jos haluaa voi laittaa tarjoilun yhteydessä smetanaa ..
Linssikeitto ja herneskeitto on keittoja mitä tulee useinkin tehtyä. Kotikokkaajana yritän päästä eroon liemikuutioista ja maustaa muilla mausteilla ja se on onnistunut hyvin.
Tulee kyllä sorruttua useinkin liemikuution käyttöön. Viimeksi tein linssiherneskeiton mutta pätee pelkkään linssiinkin.. sipulia, punaisia huudeltuja linssejä, porkkanaa,varsiselleriä, mauste-musta-valkopippuria.. kaksi tai enemmän laakerinlehtee.
Merisuolaa,hitunen sokeria, meiramia, timjamia ja ehkä pikku pikku luraus etikkaakin. Savupalvia tai ylikypsää kinkkuu. Joskus tein sillai että oli pekoniakin mutta tyli niin rasvasta keittoo että huhh. nevör again. Ehkä mausteeksi hippunen hyvin paistettuu pekonia muttei kyllä pelkästään.
En ole ikinä tehny linssikeittoa, ei ole u ruoka minulle!
Nyt ostin pussillisen punaisia linssejä, ja pussin kyljessä lukee liotusaika 8-10 h!
Siis pitääkö ne liottaa ensin, vaikka keittelisi soppaa pitkään?
Vierailija kirjoitti:
En ole ikinä tehny linssikeittoa, ei ole u ruoka minulle!
Nyt ostin pussillisen punaisia linssejä, ja pussin kyljessä lukee liotusaika 8-10 h!
Siis pitääkö ne liottaa ensin, vaikka keittelisi soppaa pitkään?
*u* = tuttu
Vierailija kirjoitti:
En ole ikinä tehny linssikeittoa, ei ole u ruoka minulle!
Nyt ostin pussillisen punaisia linssejä, ja pussin kyljessä lukee liotusaika 8-10 h!
Siis pitääkö ne liottaa ensin, vaikka keittelisi soppaa pitkään?
Hyvin huuhtominen riittää punaisille linsseille jos malttaa keittää puolikin tuntia. Vihreitä vieläkin pidempään.
Vierailija kirjoitti:
En ole ikinä tehny linssikeittoa, ei ole u ruoka minulle!
Nyt ostin pussillisen punaisia linssejä, ja pussin kyljessä lukee liotusaika 8-10 h!
Siis pitääkö ne liottaa ensin, vaikka keittelisi soppaa pitkään?
Itse ostanut niitä pikkuisia paketteja joista yksi kattilallinen tulee, ei niitä kyllä liottaa tarvitse. Vettä pitäisi läpi valuttaa jotta mahdolliset hiekanjyvät erottuisi, muttei kait niissä nykysin hiekanjyviä ole.
Enempi kyllä pidän bataattikeitosta, nakkikeitosta jne. mutta jos tahtoo välillä olla lihaa syömättä, linssit hyvä vaihtoehto.
Perusruokaa. Ei pahaa, mutta ei varsin täyttävää tai nautinnollista. Mielummin otan sosekeiton patongilla.
Itse teen usein itämaisten ruokien lisukkeeksi linssikeittoa, johon tulee sipulia, selleriä ja valkosipulia sekä mausteiksi juustokuminaa, kurkumaa ja pippuria sekä nesteeksi kanalientä. Tarjoiluun lehtipersiljaa ja vähän sitruunamehua.
Kerran tippui kokatessa prillit hernerokkaan, jos se lasketaan.