Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ruoka lopettaa kattilassa kiehumisen, kun sitä sekoittaa?

Vierailija
08.03.2021 |

Kun keitän vaikka purkkihernekeittoa ja keitto viittä vaille kiehuu, miksi kiehuminen lakkaa, kun sekoitan sitä..?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kuumempaa lähempänä levyä ja kylmempää kauempana siitä. Kun sekoitat, lämpötila muuttuu, eikä olekaan enää kiehumispisteessä.

Vierailija
2/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hetkellisesti lämpö menee alle kiehumispisteen, kun sekoitat ruokaan ilmaa (?).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lusikka on kylmä.

Vierailija
4/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keiton pinta-ala suurenee, suurempi pinta-ala haihduttaa lämpöä nopeammin.

Vierailija
5/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se tavallaan hiljenee ja rauhoittuu kun sen huomio..

Vierailija
6/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoittamisesta aiheutuva ilmavirta jäähdyttää keittoa ja siksi kiehuminen loppuu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
08.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se tavallaan hiljenee ja rauhoittuu kun sen huomio..

Nauroin ääneen😀