Mitä terveellistä voi tehdä raparperistä?
Vai maistuuko se hyvältä vaan kilon sokeria kanssa?
Kommentit (6)
ja tietty kermaistä jäätelöä tms.....jottei kalkkivarastot kulu : )
ja anopilla hurja raparperipelto. Rasittaa vahan, kun anoppi tyrkyttää sitä raparperia joka muodossa koko ajan lapsille, vaikkeivat niin hirveästi välittäisikään.
Eli musta ei voi tehdä mitään kovinkaan terveellistä jälkkäriä raparperista
Sokeria ei tartte tolkuttomasti kun maku pehmenee kypsyessä ja voi käyttää vielä hedelmäsokeria. Raparperihilloketta voi sit käyttää vaikka puuroon, muroihin ym. Raparperista saa myös ihanaa kiisseliä, tai kaurapaistosta.
Muistan kotitaloustunneilta. Ei ole tarkkaa reseptiä, mutta porkkana vie kirpeyden ja hyvää hilloa on.
Vispipuuro ei nyt ole ainakaan kamalan epäterveellistä. Raparperi sopii siihen hyvin.
Ja eihän joku rahka/kermaviili-raparperipiiras ole sen epäterveellisempää kuin marjapiirakka.
On mulla joskus ollut joku suolaisen ruoan resepti, jossa käytettiin raparperia ja kyllä sekin toimi. Kokeile hakea www.maku.fi.
Se on niin vinkerää että vaatii sokrua aina.