Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vinkatkaas kasvisruoka, joka maistuisi perheen lihansyöjille.

Vierailija
16.02.2021 |

Ei papuja. Ei härkistä. Juustoa voi olla.

Kommentit (95)

Vierailija
1/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voissa paahdetut suolatut pienet lanttukuutiot.

Vierailija
2/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattiletut😋 siihen kylkeen vähän pottua, puolukkahilloa ja raejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ovat kuitenkin ihan tottuneita syömään kasviksia, niin kasviscurry voisi tehdä kauppansa ?

Täytetyt paprikat? 

Pinaatti ja riccottatäytteiset raviolit

tomaattinen palak paneer

Vierailija
4/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattifetapasta

Kasvissosekeitto, ranskankermasilmällä tms.+tuoretta leipää

Kasvishernekeitto

Vierailija
5/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voissa paahdetut suolatut pienet lanttukuutiot.

Kuuluuko tähän muuta kuin lanttua, voita ja suolaa - tai siis minkähän kanssa tämä menisi? Itselleni osaan aina yhdistellä mutta tuntuu että lantun lisäksi nirppanokille pitäisi olla vähintään joku ”porkkana”.

Vierailija
6/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö lihansyöjä syö mitään kuin lihaa? Onko lihaa jokaisessa ruuassa esim. jouluinen riisipuuro? 80-luvulta lähtien ainekin Espoossa  2-4 kertaa kuukaudessa ateria, missä ei ollut lihaa. Puuroa, pinaattilettuja, kesäkeittoa tai muuta. Silloin toki asiaa ei oltu politisoitu ja tärkein syy oli julkisen keittiön kustannusten alentaminen. 

Sosekeittoja, pataruokia, kasviscurrya, pizzaa, tortilloja tai vaikka juustoinenkohokas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ratatouille, lisukkeena (valkosipuli)patonkia.

Vierailija
8/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvislasagne. Voi käyttää myös soijarouhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipä, peruna.

Vierailija
10/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalilaatikko. Kannattaa toki lisätä jauhelihaa niin maistuu paremmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukkakaalicurry

Vierailija
12/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviswokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattikeitto kanamunilla

Vierailija
14/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Soijamakaroonilaatikko ja -kaalilaatikko

- Halloumipasta (https://yhteishyva.fi/reseptit/halloumi-sitruunapasta/recipe-4984)

- Nyhtökauratortillat

- Tomaattinen linssikeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Feta-pinaattipiirakka

kasvispitsaan paprikaa, punasipulia, auraa, ananasta, paholaisenhilloa, juustoa tai mozzarella, pesto, juusto

Vierailija
16/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekasyöjänä voin syödä tofua mutta muuta vegeprodea en. Soijarouheet sun muut on käsittämättömän kuvottavia. Syön kyllä mieluusti kasvisruokaa joka on tehty kasviksista mutta puristettu pahvi ei uppoa.

Vierailija
17/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öhhh, MIKSI?

Vierailija
18/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeitto

Vierailija
19/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset kasviscurryt, kasvispitsa (punasipuli, feta, kirsikkatomaatti), sienipasta, paahdettu kukkakaalikeitto, kurpitsalasagne.

Vierailija
20/95 |
16.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ”kasvisruoka” on liian iso asenneongelma perheessä, niin mitä jos aloittaisit vaikka lisäämällä enemmän kasviksia ylipäätään kaikkiin ruokiin? Esim. makaroonilaatikkoon käy kivasti joukkoon mm. porkkanaraaste tai paprika. Osan jauhelihasta voi korvata soijarouheella ja seurailla miten uppoaa. Muutoksia voi tehdä pikku hiljaa perheen tavallisiin arkiruokiin, niin makumaailma laajenee siinä samalla.

Kasviksia ei tarvi nostaa erikseen tikun nokkaan jotenkin ”ankeana vaihtoehtona lihalle ja kaikelle kivalle”.