Hernekeittoasiaa
Onko tietua, jos keittää hernekeiton liottamattomista herneistä, niin kauanko noin suurinpiirtein männöö aikaa?
T: Epätietoinen keittelijä
Kommentit (14)
Liota yön yli ne herneet turpoaa paljon
Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.
Tän palstan vanhassa ketjussa oli vastaus eli keitä 2-3tuntia enemmän kuin luotettuja niitä keitetään tunti.
Vierailija kirjoitti:
Tän palstan vanhassa ketjussa oli vastaus eli keitä 2-3tuntia enemmän kuin luotettuja niitä keitetään tunti.
Kiitos. Eli lenkille ehtii. Vaikka pitemmällekin. :)
Vuorokausi likoomassa mutta joskus laitan vaan tulille suoraan. Energiansäästö?..no joo tässä tapauksessa. Muhitan ruokaa joka tapauksessa kauan. Silloin kun teen jotain spesiaalii kuten hyvä hernekeitto. Mielestäni se on spesiaalii. Säästän valoissa.
Ku ne liottaa pitää huuhdella lisätä uusi vesi ja sitten keittää monta tuntia hiljalleen välillä sekoittaa lisää vettä .Sipulia porkkanaa lihaa jos tykkää. Mikään ei säästä rahaa ja vie nälkää kuin tämä tai kaalikeitto.
Ei tartte kuluttaa hirveesti energiaa. Olen kuullut mummoista jotka haudutti papusoppansa petivaatteiden seassa. Ennen vanhaan haudutettiin heinälaatikoissa, mutta niitä harvemmin on enää kaupunkiasunnoissa. Käärit sen soppas vaan vällyihin ja varot läikyttämästä.
Vierailija kirjoitti:
Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.
Paljonko oli prosentteja?
Spagetti kun keittää pitää myös huudella lävikössä kypsänä sitten vähän kuumentaa hellalla pikaisesti ja lisää lusikallisen voita siihen sulaa. Jos rahat on vähissä keittää makaronit ja voita.
Miten sahtia tehdään ,maalla oli myynnissä sahtia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.
Paljonko oli prosentteja?
En kuule mitannut, mutta huomasin hajusta, että selvä käymisen haju. Ja keittämisen aikana varmasti 95 % siitä vähästäkin haihtui.
Ja meillä lämmitys kuuluu vuokraan, mutta sähkölasku ei. Tämän vuoksi en viitsi asuntoa lämmittää hellalla ja käytän säästeliäästi sähköä.
Perästähän se kuuluu!