Kirjolohessa viimeinen käyttöpäivä eilen, valmistin tänäään
Äsken söin ja hyvältä maistui. Mitä veikkaatte, että mulle tapahtuu muutaman tunnin kuluttua?
Kommentit (23)
Et viisastu muutaman tunnin päästä, et ikinä
Kirjolohta? Ja vielä vanhentunutta? Köyhillä on köyhien jutut
Jos tuoksu ja ulkonäkö oli ok niin ei hätää. Pelkkää päivämäärää ei kannata katsoa. Joskus haisee, vaikka olisi päiväystä jäljellä.
Ei välttämättä mitään.
Ruokamyrkytys jos oli pilaantunut.
Jos olisin kysynyt etukäteen, että kannattaako syödä, niin suurin osa olisi varmaan vastannut, että ei missään tapauksessa. Siksi söin ensin ja kysyin vasta sen jälkeen :) Mutta voin tulla kertomaan kuulumiset, jos jotain erityistä ilmenee (sikäli kun se ketään kiinnostaa). Ap.
Jos kypsensit kala ja se ei haissut ennen kypsentämistä, kypsennyksen aikana eikä sen jälkeen pahalle, vaan ihan normaalille kalalle, ja myöskin maistui normaalille, ei sinulla luultavasti ole mitään hätää. Ei se kala tai siinä olevat mikrobit tiedä, millainen leima paketin päällä oli.
Ongelmia voi tulla, jos maku- ja hajuaistisi eivät toimi normaalisti.
Jos oli normi kirjolohi, tuskin on mitään hätää. Jos oli kylmäsavukirjolohi, siinä on ollut jo eilen listeriaa. Niissä on järjestään liian pitkät myyntiajat, eli vkp-tuotekin on jo liian vanhaa listerian suhteen vaikka muuten olisikin kunnossa.
Luultavasti kala on ihan kunnossa. Meillä teini söi vahingossa viikon(!) kylmäsavulohta, joka oli unohtunut jääkaappiin. Vähän kyllä hirvitti, kun huomattiin asia. Annoin varmuudeksi maitohappobakteerin perään. Mutta ei siis ihme kyllä mitään oireita tullut.
Eikö se ole "parasta ennen"- merkintä, eikä mikään "viimeinen käyttöpäivä"- merkintä?
Toivottavasti edes kuumesit sen kunnolla vaarallisimpien bakteerien tuhoamiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Jos kypsensit kala ja se ei haissut ennen kypsentämistä, kypsennyksen aikana eikä sen jälkeen pahalle, vaan ihan normaalille kalalle, ja myöskin maistui normaalille, ei sinulla luultavasti ole mitään hätää. Ei se kala tai siinä olevat mikrobit tiedä, millainen leima paketin päällä oli.
Ongelmia voi tulla, jos maku- ja hajuaistisi eivät toimi normaalisti.
Kyllä kypsensin, ja ja totta kai haistoin, enkä huomannut mitään erikoista.
Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti edes kuumesit sen kunnolla vaarallisimpien bakteerien tuhoamiseksi.
Uunilohta tein, ja tarkistin kyllä että oli kypsää.
Vierailija kirjoitti:
Eikö se ole "parasta ennen"- merkintä, eikä mikään "viimeinen käyttöpäivä"- merkintä?
Kyllä lihoissa ja kaloissa se on viimeinen käyttöpäivä.
Olisi kannattanut laittaa kirjolohi ajoissa pakastimeen vai oliko tämäkin yksilö pakastettu?
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti kala on ihan kunnossa. Meillä teini söi vahingossa viikon(!) kylmäsavulohta, joka oli unohtunut jääkaappiin. Vähän kyllä hirvitti, kun huomattiin asia. Annoin varmuudeksi maitohappobakteerin perään. Mutta ei siis ihme kyllä mitään oireita tullut.
Siis viikon vanhaa lohta, mutta ehkäpä ymmärsitte.
Vierailija kirjoitti:
Olisi kannattanut laittaa kirjolohi ajoissa pakastimeen vai oliko tämäkin yksilö pakastettu?
Niin, päiväysvanha ruoka raikastuu pakkasessa aivan kuin matot ulkona...
Sillon kun kala haisee "liikaa" kalalle, se on huonoa, mutta jos sen voi ilman pahoinvointia syödä, niin se on ok.
Ei niin yhtään mitään.