Mitä tehdä, kun leipä aiheuttaa tosi pahaa närästystä (lääkityksestä huolimatta)?
En ole mikään erityinen leipäfani, mutta usein tulee syötyä, kun en saa kuituja muuten tarpeeksi. Nykyään vain on se ongelma, että leipä närästää. Erityisesti, jos se on tuoretta. Ja siis kaikki leipä, ei vain esim. ruis.
Miten saada tarpeeksi kuituja? Ilman leipää ummetus on aivan järkyttävää. Enkä jaksaisi syödä kilokaupalla kasviksia joka päivä. Onhan ne ihan hyviä mutta kun niitä pitäisi syödä tolkuton määrä.
Kommentit (34)
Tuo kuituhypetys on ihan höpö höpöä. Jos vatsa toimii, ei kuidusta kannata olla huolissaan. Enemmän hallaa teet ruuansulatuskanavallesi tuon leivän kanssa.
Jos nyt välttämättä haluat kuitua syödä, niin pähkinät, marjat ja vihannekset on ne, joilla leivän kuidut kannattaa korvata.
Osta vanhentuvaa leipää. Monesti saa alennusprosenttejakin niihin. Jos ei leipä homehdu, niin sitä voi aivan mainiosti syödä muutaman päivää parasta ennen -päiväyksen jälkeen.
Syö välillä myös (lese)puuroa ja laita sekaan vaikka vielä pähkinöitä, niistä saa myös kuituja. Ja puuro on hyvin vatsaystävällistä
Ehkä nyt vain kannattais kuunnella kroppaansa eikä tunkea sinne väkisin jotain mikä ei sille sovi. Ja närästyslääkkeet on pahinta myrkkyä. Käytä jos haluat alzheimerin. Laihduta.
Aiheuttaako puuro saman efektin kuin leipä?
Ei leipää ole pakko syödä.
Syö suhteessa enemmän lehtivihanneksia (kaaleja jne.), niin saat terveellistä liukoista kuitua ihan riittävästi.
Jos jotain leipää on syötävä, kokeile puhdasta tattaria. Se ei ole vilja.
Kokeile hapanjuurileipää, sen pitäisi olla vatsaystävällisempää.
Kauraleseet esim. jogurtin sekaan tai 100% kauraleipä.
Kestätkö viljaa muussa muodossa, kuten puuro? Eikä niiden kuitujen tarvitse tulla viljasta, on myös kuitupitoisia vihanneksia ja hedelmiä. Ne mehut missä on hedelmälihaa mukana, on hyviä. Minulle kertoi vasta paksusuolentähystyksen tehnyt lääkäri ettei sitä kuitua ole pakko saada leivästä vaikkei keliaakikko olekaan!
Ja mitä närästykseen tulee, oletko kokeillut suolakurkkujen lientä? Itsellä se auttaa välittömästi ja myös paremmin kuin närästyslääkkeet.
Syöt ehkä päivittäin jotain, mikä aiheuttaa ummetusta. Et voi tietää, mikä se on, koska syöt sitä "aina". Ummetuksen aiheuttajan poistaminen, tai jopa vain vähentäminen voi helpottaa myös närästysongelmaa.
Juo omenaviinietikkaa. Käytä pilliä ja huuhtele suu huolella.
Lopeta tietenkin se leivän syönti.
Ihan oikeasti nyt järki käteen! Kukaan ei tarvitse leipää varsinkin jos se aiheuttaa oireita. Voit ostaa vaikka millaisia kuitulisiä tai leseitä ja sekoittaa niitä esim jugurttiin tms. jos asia sinua noin huolettaa. Loppujen lopuksi leivästä saatava kuitu ei välttämättä ole sinulle edes hyväksi eikä lähellekään niin merkittävä osa ravitsemusta kuin kuvittelet.
Esim. tuore ananas on kuitupitoista ja lisäksi vähentää
turvotusta.
Älä syö leipää. Lopetin juuri itse gluteeniviljat ja yllätyin kuinka nopeasto alkoi tulemaan positiivisia tuloksia.
Olen lukenut monesta eri lähteestä, että joillain esim. keliakia sekä gluteeni- tai viljaherkkyys voi aiheuttaa närästystä.
Suosittelen chia-siemeniä, pellaavansiemeniä ja pähkinöitä.
Jos sull a kerran erityisesti tuore leipä aiheuttaa ongelmaa, paista sitä 175 asteessa 10 minuuttia.
Minä teen tätä leivän säilymisen takia, kun tilaan nyt vain kerran viikossa satsin ruokaa. Laitan sen heti puhtaaseen muovipussiin ja kun pussi on kostunut ja leipä jäähtynyt, laitan kuivaan pussiin.
miten ois jos vaikka jättäs sen leivän syömättä?
Kuinka idi*otteja ihmiset ovat... Ei leipä ole mikään välttämätön ja täysin ilmankin pärjää todella hyvin.
Lopetat sen leivän syömisen. Pitkään jatkunut närästys altistaa ruokatorven syövälle. Katso fineli.fistä missä muissa ruoka-aineissa on kuitua ja napsi niitä. lisäät psylliumia jogurttiin. Kroppas koittaa viestiä sulle että lopeta se leivän syöminen etkä sinä kuuntele!
Kokeile pitää ruisleipää pakkasessa pari päivää ennen syömistä. Itselläni on ruisleivän kanssa vähän sama homma, varsinkin tuoreen, mutta jostain syystä pakastaminen auttaa siihen.