Eikös tuossa kotiterassillakin ruoka säily näillä säillä?
Kun ei tuo vuoka mahdu nyt mitenkään jääkaappiin, tein siis valkosipulikermaperunoita jotka aikomus syödä aterialla tuossa n.2h kuluttua.
Jääkaappiin ei tosiaan nyt tuo vuoka mahdu, koska siellä on eilen tehdyn viikon kauppareissun ostosten lisäksi piirakkavuoka ja porkkanakku.
Ulkomittari näyttää 2,5 astetta plussalla.
Kommentit (19)
Säilyy, ulkonahan on juuri hyvä lämpötila säilyttää ruokaa.
Kunhan eläimet ei pääse käsiksi. Meillä oravat ja harakat käy tutkimassa, jos ulkona on jotain ylimääräistä.
Sitten oravaparka haisisi valkosipulilta.
Kyseessä lasitettu terassi ja foliokannen laitoin.
Kiitti🙂
Ap
Joskus voi käyttää maalaisjärkeäkin.
Sehän pysyy uunissakin hyvänä, kun laitat lämmön 80-100 asteeseen, kun ruoka on valmis. Jos siis kahden tunnin päästä syötte, ei sitä tarvitse kylmentää ja uudelleen lämmittää.
Mulla on ollut osa ruoista lasitetulla parvekkeella koko talven ja hyvin säilyy.
Vierailija kirjoitti:
Sehän pysyy uunissakin hyvänä, kun laitat lämmön 80-100 asteeseen, kun ruoka on valmis. Jos siis kahden tunnin päästä syötte, ei sitä tarvitse kylmentää ja uudelleen lämmittää.
Ei kai kukaan pidä uunia päällä paria tuntia tällaisessa tilanteessa? Aivan järkyttävää energian tuhlausta.
Meillä lasiterassille pääsee hiiret, varo niitä jos yön yli säilytät
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sehän pysyy uunissakin hyvänä, kun laitat lämmön 80-100 asteeseen, kun ruoka on valmis. Jos siis kahden tunnin päästä syötte, ei sitä tarvitse kylmentää ja uudelleen lämmittää.
Ei kai kukaan pidä uunia päällä paria tuntia tällaisessa tilanteessa? Aivan järkyttävää energian tuhlausta.
Satasen lämpö ei vie sen enempää kuin että ruoka lämmitetään kuumemmassa myöhemmin uudelleen syöntilämpöön.
Mikset tehnyt niitä valkosipuliperunoita 2 h myöhemmin, että olisivat valmiita sitten kuin syötte?
Meillä myös lasitetulla parvekkeella (2kerros) ollut joskus hiiriä. Jotenkin ihmeesti ne pääsevät.
Ota se vuoka pois kaapista, mitä sitä pelkkää vuokaa siellä säilyttää. Ja tuota porkkanakkua ei tarvinne säilyttää kylmässä? Vai kui?
Vierailija kirjoitti:
Säilyy, ulkonahan on juuri hyvä lämpötila säilyttää ruokaa.
Kunhan eläimet ei pääse käsiksi. Meillä oravat ja harakat käy tutkimassa, jos ulkona on jotain ylimääräistä.
Sitten oravaparka haisisi valkosipulilta.
Nauroin mielikuvalle oravasta valkosipulihengityksellä :D
Mummoltani kävi aikoinaan joku kulkukoira syömässä terassilta vasta paistetun kinkun.
Eli tarkkuutta siihen, että miten elintarvikkeisiin pääsee käsiksi.
Etelä-Suomessa on nykyisin melko paljon rottia...
Kunnon kansi päälle ja vielä koivuhalko painoksi. Hyvin on säilynyt avokuistilla. Pelkkä folio ei lintuja pidättele.
Esimerkiksi jääkaappin pantavat ruuat on kätevä jäähdyttää nopeasti ulkona. Myös pakkasella. Vaikka leikkuulauta peitoksi ja tarvittaessa paino.
2h on niin lyhyt aika, että jättäisin liedelle ja laittaisin 15 min ennen syömistä hetkeksi uuniin. Toki voit viedä parvekkeellekin, jos suojaat hyvin, mutta ei se kahdessa tunnissa liedelläkään pahene.
Ei se pöydälläkään miksikään menisi parissa tunnissa, mutta ihmiset nyt on niin hysteerisiä.
Pistä ulos vaan, peittele hyvine, ettei eläimet ja ötökät pääse apajille