Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvä suolainen piiras? Teettekö valmiiseen voitaikinaan?

Vierailija
07.01.2021 |

Itse en ole kova leipomaan mutta vieraita tulossa ja ajattelin suolaisen piiraan tehdä. Tarjoan kahvin/valkoviinin kera.

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen yleensä feta-pinaattipiirakkaa rahkavoitaikinaan. Käytän Valion ohjetta rahkavoitaikinassa. Puolitan jääkaapissa kovettuneen taikinan ja kaulin kahdeksi suunnilleen saman kokoiseksi levyksi (kaulin molemmat puolet leivinpapereille. Sitten toisen päälle ryöpätty pinaatti ja paloiteltu feta, mausteeksi valkopippuria. Toinen levy kuoreksi toisen päälle, reunat rypistellään ja kansi puhkotaan haaurukalla reikiä täyteen. Oon joskus voidellut vedellä ennen uuniin panemista. Paistetaan 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vierailija
2/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos valmistaikinan haluat, niin osta mieluummin piirakkataikina. Täytteeksi mitä vaan lihaa/kanaa/kalaa/kasviksia, pari munaa, purkki ruokakermaa ja päälle juustoraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupasta valmis suolaisen piirakan pohja. Ei siis mikään voitaikina. Hyvää tulee.

Vierailija
4/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpoin piirakkataikina on ostaa pakastetaikina, ei tule sotkua. Mutta esim. 100 grammaa voita, 3,5 dl jauhoja ja n. 0.5 dl vettä on helppo. Tästä tulee hyvä, rapea ja ohut piirakka esim. juustopiirakkaan.

Mehevä pohja tulee taas 2 dl vehnäjauhoja, 2dl kaurahiutaleita, 2 tl leivinjauhetta,  ¾ tl suolaa, 50g sulaa voita, 2 dl maitoa.

Varioida voi. esim. lisäämällä pohjaan punaleimaemmental raastetta saat vähän enemmän makua pohjaan. korvaamalla osan jauhoista Ruis- tai TEF-jauhoilla saat taas erilaista makua. Lisäksi taikinan voi tehdä vaikka leseitä käyttämällä tai perunamuusin jämiä tai perunamuussijauhetta. Ihan oman maun mukaan.

Vierailija
5/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä sulle suolasen piirakan näytän.

T. Rivo-Riitta

Vierailija
6/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voitaikina on hyvä klassinen varma tarjottava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tää alapeukuttaja on? Varmaan joku työtön, jolle kelpaa vaan kaupungin parhaasta konditoriasta valmiina ostetut piirakat?

Vierailija
8/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on superhelppo pohja

https://martat.valudata.fi/keskusteluarkisto/ruoka/ruokanurkka/supernop…

Itse een tuon yleensä 1, 5 kertaisena ja lisään vähän turkkilaista jugurttia pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lopettakaa, tässähän tulee nälkä ja vesi kielelle :)

Vierailija
10/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millaiset pohjat lohipiirakka tai kinkkusuikale . Mausteet ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkku-juusto-paprika on yks mun suosikki. Vähän tietty sipulia myös.

Vierailija
12/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras on fetapunasipulipiiras.

Valmis pohja.

Paistetaan punasipulisiivuja (reilusti ainakin 6kpl.) fetajuuston marinadissa, maustetaan hunajalla.

Kaadetaan piirakkapohjalle, siihen fetat ja muutama kirsikkatomaatti koristeeksi.

Päälle kermaa, johon vatkattu kanamuna. Ja tietty juustoraastetta. Ja uuniin.

Ei mikään kevyt piirakka, mutta taivaallisen hyvää. 😁 Voisin syödä yksinään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty rahkavoitaikina kyllä parempi mielestäni, mutta tarjouksesta nyt joulun jälkeen lappasin näitä valmistaikinoita pakkaseen. 

Vierailija
14/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et ole kokenut leipoja, vieraita varten ostaisin sen valmiin suolaisen piirakka pohjan. Leipomisharjoituksia sitten omalla ajalla. Kinkku-paprikapiirakka toimii aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voitaikinaa käyttäisin vain perinteiseen lihapiirakkaan, siis sellaiseen jossa jauhelihatäyte on taikanan välissä. Suolaiseen piiraaseen hakisin pakasteesta valmiin pohjan, joka on tarkoitettu suolaisille täytteille.

Vierailija
16/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä tää alapeukuttaja on? Varmaan joku työtön, jolle kelpaa vaan kaupungin parhaasta konditoriasta valmiina ostetut piirakat?

Kivaa pilkata työttömiä?

Vierailija
17/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmis pohja kaupasta

Täytteeksi kinkku, tonnikala, katkarapu, oman makusi mukaan

Päälle juustoraastetta, 3 dl kermamaitoa ja 3 munaa.

Paista 200 astetta puolisen tuntia kunnes pinta ruskistuu hieman.

Vierailija
18/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset on käsittämättömän avuttomia

keittiössä.

Piiraspohjan pyöräyttää vartissa.

Eikä mitään oksettavia kirkkaanpunaisia pizzasuikaleita....

Vierailija
19/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pellilliseen suolaista piirakkaa tulee loistava taikina seuraavasti:

150 g. margariinia tai voita

4 dl vehnä-/graham-/hiivaleipäjauhoja/niiden seosta, osan em. jauhoista voi korvata kaurahiutaleellakin.

1/2 tl suolaa

1/2 pakettia koskenlaskija sulatejuustoa

1 dl kylmää vettä

Nypi rasva, suola, sulatejuusto ja jauhot sekaisin, kun massa tasaista, lisää vesi ja sekoita taikinaksi.

Levitä tasaisesti leivinpaperoidulle pellille, nosta myös reunoiksi.

Esipaista taikinapohjaa 10 min./225C

Päälle sitten mitä mieleen tulee ja mistä tykkää. Kinkkua, pepperonia, salamia, savuporoa, paistettua jauhelihaa, broilerinsuikaletta, tonnikalaa, lohta, savukalaa, sieniä, paprikaa, tomaattia, jalopenoja, sipulia, valkosipulia, purjoa jne. Mausteet riippuu täytteestä, tarvitaanko esim. suolaa ja pippuria, persiljaa, paprikamaustetta, tilliä kalalle jne. Erilaisia juustoja mieltymyksen mukaan, fetaa, leipäjuustokuutioita, aurajuustoa, mozzarellaa ja lisäksi hyvin sulavaa juustoa esim. emmental/edam/gouda n. 4 dl.

2 dl ruoka/kevytkermaa ja 2 kananmunaa sekoitetaan ja valellaan seos täytteiden päälle.

Paistetaan 200C/20 min.

Tällä luottoreseptilläni teen aina ja joka kerta on vieraat tykänneet.

Vierailija
20/31 |
07.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tää valmis pohja kaupasta -juttu on. Piirakkapohjan teko on maailman helpoin homma. 100g voita, 2 rkl vettä ja 3 dl ihan mitä vaan jauhoja, ripaus suolaa. Pohjan tekoon menee pari minuuttia ja on tosi halpa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä kuusi