Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi vanhat ihmiset jättävät ruoan valmistuksen jälkeen niin pitkäksi aikaa pöydälle, vaikka se pitäisi laittaa kylmään?

Vierailija
06.01.2021 |

Oletteko huomanneet samaa?

Kommentit (54)

Vierailija
1/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokemus opettaa. Sen ansiosta ovat vanhoja. 

Vierailija
2/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi he ovatkin vanhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm?

Me syödään ruoka valmistuksen jälkeen. Miksi se pitäisi laittaa kylmään?

T. Vanha

Vierailija
4/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syövät siitä vielä toisen kerran iltapäivällä. Sitten vasta laittavat kylmään. Ennen aikaan jäähdytettiin ruoka kunnolla ennen jääkaapppiin laittoa, kun sähköä säästettiin. Tai sitten se laitettiin kylmään eteiseen talvella.

Vierailija
5/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä nyt kuumana laiteta jääkaappiin!

N30

Vierailija
6/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat huomanneet, että jos laitat "liian kuumana" ruuan jääkaappiin, niin jääkaapin lämpötila saattaa hetkellisesi nousta ja muiden tuotteiden säilyvyys ja elintarvike turvallisuus saattaa laskea.

_Se vähän yksinkertaisempi mies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastoin "asiantuntijoiden" mielipiteitä ruoka säilyy huoneenlämmössä hyvin.

Siihen ei muodostu tappavia bakteereja heti kun ruuan lämpötila laskee alle 100 asteen.

Juuri aamulla vetelin hyvällä ruokahalulla yöksi pöydälle unohtunutta valkohomejuustoa ja

hyvää oli.

Vierailija
8/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten pitkäksi aikaa? Kuumaa ruokaa ei saa laittaa heti jääkaappiin, koska muuten se nostaa jääkaapin ja sitä kautta muiden siellä säilytettävien ruokien lämpötilaa. Kaksi tuntia on ok säilyttää ruokaa huoneenlämmössä. Sen jälkeen siihen alkaa tulla bakteeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hmm?

Me syödään ruoka valmistuksen jälkeen. Miksi se pitäisi laittaa kylmään?

T. Vanha

Näin teen myös minä, toinen vanha.

Syömisen jälkeen laitan loput jääkaappiin, mikäli ruoka ei ole enää lämmintä. En halua lämmittää jääkaappiani ja kaikkea siellä olevaa.

Vierailija
10/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

3. Jatkaaa vähän enemmän tosissaan:

Ruoka mikä jää syömättä laitetaan meillä usein terassille kylmenemään (paitsi tietenkin kesällä, mutta silloin yleensä ruoka onkin kylmää)

Minulle on opetettu, että enemmän paha on se, jos laitan kuuman ruoan "tuoreen" raaka-aineen lähelle jääkaappiin. Se vie jääkaappiin lämpöä ja lähistöllä olevan kalan/lihan bakteerikanta saattaa aktivoitua.

Ja toki myös, että kovin kuumien ruokien tunkeminen jääkaappiin lyhentää kaapin elinkaarta.

Ei mulla toki mitään "lähdettä" (mitä täällä varmasti joku älykkö kyseenalaistaja jälleen on vailla) ole kuin omien vanhempien opetukset. - mutta toistaiseksi ollaan ruokamyrkytykseltä vältytty ja hyvin pienellä ruokahävikillä myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Emme ole omaksuneet tätä ruokahygieniahysteriaa. Siksi. 

Eipä meillä juuri olekaan allergioita, nykyään räjähdysmäisesti lisääntyneitä suolistosairauksia ym. 

Ihan hyvin läpikypsennetty ruoka voi olla huoneenlämmössä tuntitolkulla, jopa vuorokauden. 

Ihan terveenä olen pysynyt ja muutkin ikätoverini. Toki tietyt asiat esim. syöpien esiintyvyys lisääntyy puhtaasti iän myötä. Mutta tuskin on tällä asialla yhteyttä. 

Vierailija
12/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärtävät että suolistoa pitää koetella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen vieraita varten jätettiin ilmeisesti tarjottavaa pöydälle. Sitten jos jotain ei tarvitse enää, voi sanoa ja se viedään jääkaappiin.

Vierailija
14/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulle kävi juuri mielessä tänään hetki sitten tämä asia. Olen käynyt elintarvikealan tutkinnon ja en tykkää yhtään siitä että ruoka jätetään pöydälle. Vihaan erityisesti sitä että jos olen laittamassa vaikka soppakattilan parvekkeelle talvella ruoanlaiton jälkeen ja joku tulee sanomaan että niin ei saa tehdä, tulee sellaisesta sellainen vihan tunne kuin haluan vain käsitellä ruokaa ravintorikkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten ei kannata enää pitkään säilyttää jääkaapissakaan jos ruoka on ollut muutaman tunnin huoneenlämmössä.

Vierailija
16/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, ei todella jätetä, ruokaa eikä muutakaan , esim astioita pöydälle. Ruuat laitetaan jääkaappiin ect, ja köytetyt ruok välineet pesukoneeseen saman tien. Pinnat ovat aina puhtaat ja siistit saman tien . Käydään kahdeksaa kymppiä.

Että näin meillä, mites teillä.

Vierailija
17/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi, että kuumaa ruokaa ei tule laittaa jääkaappiin.

Vanhemmat ihmiset tietävät tämän (ja useat nuoremmatkin). Sinä et. Näköjään.

Vierailija
18/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vastoin "asiantuntijoiden" mielipiteitä ruoka säilyy huoneenlämmössä hyvin.

Siihen ei muodostu tappavia bakteereja heti kun ruuan lämpötila laskee alle 100 asteen.

Juuri aamulla vetelin hyvällä ruokahalulla yöksi pöydälle unohtunutta valkohomejuustoa ja

hyvää oli.

Minä väitän että juustosi oli aamulla homeessa.

Vierailija
19/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä jäähdytän aina ruoan valmistuksem jälkeen ennen kuin laitan sen jääkaappiin. Näinhän se pitää tehdä. Laittaako joku muka kuumia ruokia jääkaappiin? Jääkaappihan menee rikkikin tuolla tavalla. Voihan sen ruoan jäähdyttää nyt vaikka ulkona jos on bakteerihysteerikko.

Vierailija
20/54 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan joka päivä ruoan valmiiksi niin että saan itse syötyä ennen kolmea iltapäivällä. Muut perheenjäsenet syövät sitä mukaa kun kouluista ja töistä tulevat, viimeinenkin ilta kuuteen mennessä. Jos hyvin käy, joku laittaa jämät jääkaappiin. Joskus ruoka on vielä hellalla, kun tulen töistä ilta seitsemän jälkeen, ja minä otan siitä vielä santsiannoksen ja loput laitan jääkaappiin tai koirille. Kukaan ei ole vielä kahteen vuosikymmeneen saanut ruokamyrkytystä vaikka näin meillä toimitaan päivittäin. Ruuat huoneenlämmössä jopa 7 tuntia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän kolme