Voiko nutellan tms sijaan käyttää suklaata leivonnassa? Siis uuniin menevässä suklaapullassa?
Haluaisin tehdä suklaapitkopullaa, siis suklaatäytteistä pullaa, mutta ei ole nutellaa tms levitettä. Voisikohan tuossa käyttää ihan suklaata, jonka sulattaisi valmiiksi että saisi levitettyä taikinalle? Mitä luulette miten tuo käyttäytyisi uunissa paistettaessa?
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Nutellaa ainaskin voi.
Tai sitten Nutellaa, sitäkin voisi kokeilla.
No joo, Nutellaa tietty vois käyttää, mutta jos sitä ei ole, niin ehkä kokeilisin sulattaa suklaan ensin ja sekoittaa siihen voita tai kermaa, että tulisi kosteampaa sitten paiston jälkeenkin, eikä varisisi heti pois? En kyllä ole testannut...
Onko sulla nutellaa, kokeile sitä?
Vierailija kirjoitti:
Onko sulla nutellaa, kokeile sitä?
Nutella on uusi Dirndl
Taidan lähteä kauppaan hakemaan Nutellaa... AP
Totta kai voi käyttää. Suklaata voi raastaakin hipuiksi pullien päälle. Laitathan mokkapalojenkin päälle suklaakuorrutteen.
Jos laitat suklaata etkä Nutellaa niin sitten se ei tietenkään maistu samalta eikä koostumus ole sama. Siinä jää hasselpähkinän maku kokonaan pois. Että ehkä kannattaa sitten ennemmin etsiä joku suklaaresepti mielummin.
Leivonta on gramman tarkkaa hommaa, joskus nuo korvaamiset onnistuu ihan tuurilla, joskus ei ollenkaan. Jos ei ole sillä lailla asiaan tuntua vaan pitää kysyä vauvapalstalta niin sitten kannattaa vaan seurata reseptiä, ettei tarvi heittää tulosta roskiin.
Sulata voita ja pilko jäähtyneeseen voisi lawn suklaata joukkoin
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voi käyttää. Suklaata voi raastaakin hipuiksi pullien päälle. Laitathan mokkapalojenkin päälle suklaakuorrutteen.
Kaikki eivät laita suklaakuorrutusta, kuten esim. minä. Talouskaakaota käytän sen sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Leivonta on gramman tarkkaa hommaa, joskus nuo korvaamiset onnistuu ihan tuurilla, joskus ei ollenkaan. Jos ei ole sillä lailla asiaan tuntua vaan pitää kysyä vauvapalstalta niin sitten kannattaa vaan seurata reseptiä, ettei tarvi heittää tulosta roskiin.
Leivonta on gramman tarkkaa hommaa, jos lopputuloksen täytyy aina maistua täsmälleen samalta. Esim., jos tekee niitä säännöllisesti myyntiin.
Muuten se ei ole niin tarkkaa.
Itse en ole koskaan jaksanut mitata asioita gramman tarkkuudella ja olen korvanut asioita toisilla hyvin vapaasti. Koskaan ei ole tarvinnut heittää tulosta roskiin.
Mietin että palaako pelkkä sulatettu suklaa uunissa?
Ainakin liedellä sulattaessa palaa herkästi ja mikrossakin.
Vierailija kirjoitti:
Mietin että palaako pelkkä sulatettu suklaa uunissa?
Ainakin liedellä sulattaessa palaa herkästi ja mikrossakin.
No tietysti suklaa palaa jos et sulata sitä vesihauteessa.
Minkä takia sitä pitää uuniin tunkea?
Nutellaa ainaskin voi.