Hyvä oliiviöljy hakusessa ruoanlaittoon
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.
Syntyy karsinogeeneja samalla tavalla, kuin lihan ruskistuksessa. Tai kasvisten ruskistuksessa. Eli mitään ruokaa ei "saa" paistaa :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.
Syntyy karsinogeeneja samalla tavalla, kuin lihan ruskistuksessa. Tai kasvisten ruskistuksessa. Eli mitään ruokaa ei "saa" paistaa :D
Suomessa sanotaan. Muualla ei. Koko etelä-Eurooppa tekee niin.
Mä en käsitä miksi nämä Oliverit paistaa oliiviöljyssä!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.
Syntyy karsinogeeneja samalla tavalla, kuin lihan ruskistuksessa. Tai kasvisten ruskistuksessa. Eli mitään ruokaa ei "saa" paistaa :D
Suomessa sanotaan. Muualla ei. Koko etelä-Eurooppa tekee niin.
Ei ole totta! Siellä paistetaan auringonkukanöljyssä!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.
Syntyy karsinogeeneja samalla tavalla, kuin lihan ruskistuksessa. Tai kasvisten ruskistuksessa. Eli mitään ruokaa ei "saa" paistaa :D
Suomessa sanotaan. Muualla ei. Koko etelä-Eurooppa tekee niin.
Siis koko maailmassa tiedetään, että karsinogeenejä muodostuu, vain Suomessa on niin takapajuista, että sitä pidetään merkittävänä riskinä. Etelämmässä sivistystaso on vain sen verran korkeampi, että siellä osataan vertailla riskien suuruutta etc.
parasta on sellainen joka on peltipurkissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.
Syntyy karsinogeeneja samalla tavalla, kuin lihan ruskistuksessa. Tai kasvisten ruskistuksessa. Eli mitään ruokaa ei "saa" paistaa :D
Suomessa sanotaan. Muualla ei. Koko etelä-Eurooppa tekee niin.
Ei ole totta! Siellä paistetaan auringonkukanöljyssä!!
Ei paisteta.
Pitää ehdottomasti olla kreetalaista ja kylmäpuristettua.
Ai paistamiseen, ei oliiviöljy sovellu siihen lainkaan, paitsi lyhytkestoiseen matalalla lämpötilalla mutta en suosittele sitäkään...
Oliiviöljyn savuamispiste on korkeampi kuin yleisesti luullaan.
Loistava paistoöljy.
Memmas Knossos on hyvä brändi.
On olemassa myös ruoanlaittoon tarkoitettuja oliiviöljyjä, jotka kestävät hyvin paistamista.
Ei extra virgine vaan ilman sitä merkintää, löytyy mm. Lidlistä.
Oliiviöljyä ei saa kuumentaa.