Pakastimen tyhjennysprojekti
Meillä on nyt pakastimentyhjennysprojekti menossa. Pari kertaa vuodessa siis syödään pakastin tyhjäksi, jotta mitään vanhaa ei jää vahingossa pakastimen pohjalle. Onko muilla tällaista tapaa?
Harmi, kun kaupassa olisi nyt tarjolla valtavasti punalappuisia tuotteita pakastettavaksi. En kuitenkaan osta uutta ennen kuin vanhat on syöty.
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan pakastimen täyteen punalapputuotteita, lähinnä lihaa ja kun ne on jalostettu aterioiksi niin sitten tyhjennetään sekä pakastin että kuivakaapit. Pakastimen sisältö uusiutuu kyllä aika tehokkaasti ilman teemaviikkojakin. Tilanne voisi olla eri jos olisi kaappipakastimen sijaan arkkupakastin. Tänä vuonna ruokaan on mennyt keskimäärin 300 euroa kuukaudessa, kaksi syöjää.
Siis pakastotko sä eka sen lihan, sitten teet siitä ruuan, pakastat uudestaan ja sitten vasta syöt? Vai miten tuo kertomasi onnistuu?
Anoppi tarjoaa edellisvuoden joulukinkkua vielä juhannuksena. Kuulemma hyvin säilyy pakkasessa.
Kerran tai kaksi vuodessa pyrin sulatamaan pakastimen. Talvella jos tulee kunnon pakkaset ei tarvii syödä tyhjäksi, mutta kesäksi syön tyhjäksi.
Marjat syödään toukokuun loppuun mennessä, yrttejä kuluu päivittäin. Loppuu kun loppuu.
Lihaan on monta kiloa ja ruoka-annoksia jonkinverran myös, kerran viikossa otetaan niitä eli 3 pvän joko lounas tai päivällinen.
Sulatetaan siirtämällä kamat toiseen pakkaseen kerran vuodessa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan pakastimen täyteen punalapputuotteita, lähinnä lihaa ja kun ne on jalostettu aterioiksi niin sitten tyhjennetään sekä pakastin että kuivakaapit. Pakastimen sisältö uusiutuu kyllä aika tehokkaasti ilman teemaviikkojakin. Tilanne voisi olla eri jos olisi kaappipakastimen sijaan arkkupakastin. Tänä vuonna ruokaan on mennyt keskimäärin 300 euroa kuukaudessa, kaksi syöjää.
Siis pakastotko sä eka sen lihan, sitten teet siitä ruuan, pakastat uudestaan ja sitten vasta syöt? Vai miten tuo kertomasi onnistuu?
Siis lihanhan (ja monen muunkin elintarvikkeen) voi pakastaa kaksi kertaa: yhden kerran raakana ja toisen kerran kypsänä. Mutta aina siis pitää välissä kypsentää se tuote ennen uutta pakastusta.
-ohis
Itse ostan pakastimen täyteen punalapputuotteita, lähinnä lihaa ja kun ne on jalostettu aterioiksi niin sitten tyhjennetään sekä pakastin että kuivakaapit. Pakastimen sisältö uusiutuu kyllä aika tehokkaasti ilman teemaviikkojakin. Tilanne voisi olla eri jos olisi kaappipakastimen sijaan arkkupakastin. Tänä vuonna ruokaan on mennyt keskimäärin 300 euroa kuukaudessa, kaksi syöjää.