Te, kenellä ei ollut "perinteistä" joulupöytää, mitä teillä syötiin?
Eli mitä teillä syötiin, joilla ei ollut perinteistä kinkku ja laatikot-tarjoilua? Meillä ei tänä jouluna jouluruoka sattuneesta syystä poikennut arkiruuista, mutta pohdin jo ensi vuotta varten kivaa menua. Emme välitä kinkusta emmekä laatikoista ja kylmät kalatkin jäävät väliin. Meidän makuumme on enemmän kokonaisena paistettu kana lisukkeineen tai uunikala, joita mahdollisesti ensi jouluna valmistamme.
Kommentit (32)
Kaloja oli kyllä, mutta pääruokana burgundinpataa.
Poronkäristystä ja lohta. Jälkkäriksi piparkakkujätskiä.
Saaristolaisleipää, voita, savustettua kalkkunan filettä ja Dijon-sinappia. Juomaksi Karhu-olutta.
Jälkkäriksi suklaa konvehteja.
T: Aikamiespoika 49v
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.
Miten ihmeessä paistettu kala, riisi ja kastike on ruokaa, jota ei jaksa arkena väsätä? Aivan normaalia arkiruokaa, joka on tehty alle puolen tunnin.
söin eilen lammasta, tänään lohta. ainoa jouluruoka on piparit valmiina kaupasta. m41v
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.
Miten ihmeessä paistettu kala, riisi ja kastike on ruokaa, jota ei jaksa arkena väsätä? Aivan normaalia arkiruokaa, joka on tehty alle puolen tunnin.
Jos asuu jossain sellaisessa kolkassa, missä tuoreen kalan saaminen ei ole itsestäänselvyys ja se maksaa maltaita, se voi olla juhlaruokaa. Ikävää, miten olet niin tuomitseva ja ylimielinen.
Uunilohta. Uunilohi ei kyllä hassumpi jouluruoka. Erillaisia koristeltuja salaatteja.
Mä en ynmärrä, miksi söisin jotain muuta kuin jouluruokia. Syön 364 päivää vuodessa kaikkea muuta, lihoja erilaisia, eri keittiöiden ruokia. Perinteistä jouluruokaa kerran vuodessa.
Porotonta käristystä härkiksestä ja perunamuusia, leipäjuustosalaattia ja paistettuja sieniä kuului meidän kasvisjouluateriaan. Jälkkäriksi marenkia rahkamarjatäytteellä. Hyvää oli ja maistui kaikille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.
Miten ihmeessä paistettu kala, riisi ja kastike on ruokaa, jota ei jaksa arkena väsätä? Aivan normaalia arkiruokaa, joka on tehty alle puolen tunnin.
Jos asuu jossain sellaisessa kolkassa, missä tuoreen kalan saaminen ei ole itsestäänselvyys ja se maksaa maltaita, se voi olla juhlaruokaa. Ikävää, miten olet niin tuomitseva ja ylimielinen.
Ap sanoi, ettei jaksa tehdä, ei että ei ole saatavilla. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä hän jaksaa sitten arkena tehdä, koska kalafileen paisto kestää muutaman minuutin.
Meillä oli pääruokana karitsan sisäfilettä, punaviinikastike, keitetyt puikulaperunat, sienisalaattia yms. Alkupaloissa kalaa, mätiä, katkararapuja, kylmäsavuporoa, poropatee jne. Jälkiruokana hedelmäsalaatti, pipareita, konvehteja. Joka vuosi vähän eri ruuat. Kerran tehtiin kalkkunakin, vähän kuivaa mutta kyllä sitä kastikkeen kanssa söi. Uunilohi on monesti myös tarjolla. Laatikoiden tilalle ollaan joskus tehty bataattilaatikkoa, aurapunajuuripaistosta. Perinteisistä jouluruuista riisipuuro on hyvää esim. mansikkakiisselillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.
Miten ihmeessä paistettu kala, riisi ja kastike on ruokaa, jota ei jaksa arkena väsätä? Aivan normaalia arkiruokaa, joka on tehty alle puolen tunnin.
Jos asuu jossain sellaisessa kolkassa, missä tuoreen kalan saaminen ei ole itsestäänselvyys ja se maksaa maltaita, se voi olla juhlaruokaa. Ikävää, miten olet niin tuomitseva ja ylimielinen.
Ap sanoi, ettei jaksa tehdä, ei että ei ole saatavilla. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä hän jaksaa sitten arkena tehdä, koska kalafileen paisto kestää muutaman minuutin.
Ehkä ap ei vaan jaksa tehdä just punakampelaa arkisin, mutta paistaa esim. lohta.
Herrasväki 13, ei ollut kovin kasvispitoinen, sillä esim.jälkkärissä oli eläinkunnan tuotteita:marengissa munia ja täytteessä maitotuotteita. Mutta kuten muinoiset jesuiitat sanoivat, tarkoitus pyhittää keinot. Lenkkimakkarakin on kasvis, jos niin päätetään.
PS Pierettääkö härkis hyvinkin kovasti, kun on paputuote?
Vierailija kirjoitti:
Herrasväki 13, ei ollut kovin kasvispitoinen, sillä esim.jälkkärissä oli eläinkunnan tuotteita:marengissa munia ja täytteessä maitotuotteita. Mutta kuten muinoiset jesuiitat sanoivat, tarkoitus pyhittää keinot. Lenkkimakkarakin on kasvis, jos niin päätetään.
PS Pierettääkö härkis hyvinkin kovasti, kun on paputuote?
Kannattaa googlailla ennen kuin alkaa pätemään. Viestissä puhuttiin kasvisruoasta ei vegaanisesta ruoasta.
-ohis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.
Miten ihmeessä paistettu kala, riisi ja kastike on ruokaa, jota ei jaksa arkena väsätä? Aivan normaalia arkiruokaa, joka on tehty alle puolen tunnin.
Jos asuu jossain sellaisessa kolkassa, missä tuoreen kalan saaminen ei ole itsestäänselvyys ja se maksaa maltaita, se voi olla juhlaruokaa. Ikävää, miten olet niin tuomitseva ja ylimielinen.
Ap sanoi, ettei jaksa tehdä, ei että ei ole saatavilla. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä hän jaksaa sitten arkena tehdä, koska kalafileen paisto kestää muutaman minuutin.
En sanonut, etten jaksa paistaa kalafileitä. Tässä ensimmäinen lainaus ei ole minun kirjoittama. Yleensä arkena teen ruokaa, jota syödään ainakin pari päivää. En ole koskaan pitänyt jouluruuasta enkä halua sitä muodon vuoksi syödä edes jouluna.
ap
Vietän joulun joskus yksin, joten kinkkua en viitsi itselle paistaa. Olen joskus tehnyt karamellisoitua possua ja tänä vuonna tein kokonaisena paistettua porsaan ulkofilettä valkosipuliperunoilla. Hedelmäisen vuohenjuustosalaatin ajattelin tehdä illalla. Jälkkärinä on tänä vuonna lakkapannacottaa. Harkitsin poronkäristystä ja savulohta, mutta niitä tulee syötyä arkena, joten halusin vähän harvinaisempaa ruokaa. Alkupalana usein saaristolaisleipää lohitahnalla. Uutena vuotena taidan tehdä poropyöryköitä puolukkahillolla, kun jostakin syystä alkoi tehdä mieli.
En ole koskaan tykännyt suomalaisen joulupöydän antimista, paitsi riisipuurosta. Meillä laitetaan sellaista ”hienompaa” ruokaa, josta siis tykätään, muttei ikinä jaksettaisi arkena väsätä. Aattona oli paistettua punakampelaa, sitruunatillikastikkeella ja riisillä. Joulupäivänä paistettu hanhi, punakaalta ja saksalaisia perunaknödeleitä. Tietysti myös alkupalat/alkukeitto ja jälkiruuat joka ruualla.