Jouluruoat pilalla...
Ensimmäinen joulu kun meidän perhe, tai no, minä tekee jouluruoat sukulaisille. Minun ja miehen vanhemmat tulossa syömään meille. Parhaani olen tehnyt, mutta tuntuu että kaikki ei ole ihan mennyt kuin Strömsössä. Imellettyä perunalaatikkoa tein koko päivän mutta siitä tuli syömiskelvotonta, jotenkin limaista. Porkkana ja lanttu ok, mutta pakastin ne paiston jälkeen ja myöhemmin luin ettei saisi niin tehdä tai laatu kärsii. Pipareista tuli ihan liian mausteisia ja kun laitoin tomusokerimassaa päälle niin tajusin että sokerikin maistuu vähän vanhalta. Yms. Kinkkua en ole vielä tehnyt, mutta sitäkin teen ensimmäistä kertaa niin tuntuu jo valmiiksi siltä että sekin menee pilalle.
Mitä tässä vaiheessa ehtii enää tehdä? Masentaa ja hävettää kun vieraatkin ovat tulossa, kehtaako edes tarjota vähän toissijaista ruokaa? Arkena olen hyvä kokki, niin tämä tilanne käy ylpeyden päälle.
Kommentit (16)
Joulusatu.
Pakollinen, muttei nyt oikein irronnut :(
Saarioisten äidit on sitä varten että he tekevät meidän perheen jouluruuat. Ei stressi ja varmasti onnistuu. Kinkun kyllä paistan. Sinun ei tarvitse esittää marttyyriä, jouluna pääsee helpommallakin. Ja toivon ettei kukaan teistä levitä koronaa, kun isolla porukalla joulua vietätte vaikka suositus on jotain muuta.
Vierailija kirjoitti:
EI sokeri kyllä maistu "vähän vanhalle".
Siis tomusokeri, joka on viime vuodelta. Sellainen pölyinen maku, ja vähän sellaista mausteiden lemua.
Vierailija kirjoitti:
Saarioisten äidit on sitä varten että he tekevät meidän perheen jouluruuat. Ei stressi ja varmasti onnistuu. Kinkun kyllä paistan. Sinun ei tarvitse esittää marttyyriä, jouluna pääsee helpommallakin. Ja toivon ettei kukaan teistä levitä koronaa, kun isolla porukalla joulua vietätte vaikka suositus on jotain muuta.
Koko perhe ollut ”karanteenissa” alkukuun, mies pääsi joululomalle eivätkä muut olekaan viime aikoina olleet ulkona kauppaa lukuun ottamatta. Saarioisilta kyllä varmasti ostan uuden perunalaatikon, olisin vain tahtonut justiinsa sellaisen itsetehdyn joulupöydän, kuten meidän vanhemmilla aina ollut.
Vierailija kirjoitti:
EI sokeri kyllä maistu "vähän vanhalle".
Kyllä tomusokeriin tulee "kaapin maku", jos on pitkään avattuna omassa paketissaan eli ei tiiviisti.
Osta kaupasta.
Aivan turhaa hössötystä ja stressiä hikoilla keittiössä.
Nyt vaan Saarioisten äitien laatikot kaupasta ja laitat vuokiin ja vatkaat hieman kermaa mukaan. Päälle korppujauhoa ja teet lusikalla vähän kuviota pintaan ja h-hetkellä uuniin niin johan tulee edullista ja hyvää.
Kinkun paistopussissa on hyvät ohjeet, joten onnea matkaan ja Hyvää Joulua!
Tuli mieleem mainoksen mies: Leipä on pahaa ja naiset nirppanokkia....
Vierailija kirjoitti:
EI sokeri kyllä maistu "vähän vanhalle".
Kyllä tomusokeriin tulee tympeä maku, kun se seisoo kaapissa. Huokoisena kerää itseensä makuja.
Vierailija kirjoitti:
Saarioisten äidit on sitä varten että he tekevät meidän perheen jouluruuat. Ei stressi ja varmasti onnistuu. Kinkun kyllä paistan. Sinun ei tarvitse esittää marttyyriä, jouluna pääsee helpommallakin. Ja toivon ettei kukaan teistä levitä koronaa, kun isolla porukalla joulua vietätte vaikka suositus on jotain muuta.
Lanttu-,porkkana- ja maksalaatikon pyöräyttää aatonaattoiltana pienellä aherruksella. Samoin rosolli valmistuu mainostaukojen aikana. Että se siitä marttyyriydestä:)
Oliko sulla varmasti sopiva perunalajike, kun teit laatikkoa? Eli ns. punainen peruna = jauhoinen muusiperuna. Perunalaatikko kannattaa muuten paistaa suoraan ruokapöytään. Se on ainoa tapa saada se tarjolle sopivan valuvana, eikä semmoisena paksuna muusimöhjönä. Raakana perunalaatikon pitää olla vellimäisen löysä. Muuten siinä ei ole mitään varsinaista jekkua, mutta itse käytän aina enemmän maitoa, suolaa ja siirappia, kuin ohjeissa sanotaan. Laatikon pitää maistua sekä suolaiselle että makealle ennen uuniin laittoa. Limaisuudelle en keksi muuta syytä kuin väärän perunalajikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saarioisten äidit on sitä varten että he tekevät meidän perheen jouluruuat. Ei stressi ja varmasti onnistuu. Kinkun kyllä paistan. Sinun ei tarvitse esittää marttyyriä, jouluna pääsee helpommallakin. Ja toivon ettei kukaan teistä levitä koronaa, kun isolla porukalla joulua vietätte vaikka suositus on jotain muuta.
Lanttu-,porkkana- ja maksalaatikon pyöräyttää aatonaattoiltana pienellä aherruksella. Samoin rosolli valmistuu mainostaukojen aikana. Että se siitä marttyyriydestä:)
No siitä vaan pyöräyttämään. Saapi sitten julistaa kaikille että, "ihan itse tein". Jos vaikka joku osaisi arvostaa.:)
Kerro vieraille, että olet alkanut yskiä ja kuume tuntuu nousevan. Typerää muutenkin kutsua ihmisiä kylään, vaikka koronasta on nyt niin paljon puhuttu.
Imelletty perunalaatikko on tajuttoman vaikea saada onnistumaan. Lanttu-, porkkana- ja bataattilaatikot pakastan paistettuina eikä ne siitä mitenkään kärsi. Olen kerran kokenut jouluaattona pitkän sähkökatkoksen ja sen jälkeen opin, että niiden on parasta olla kypsänä pakastettuja jotta ne saa nopeammin lämpimiksi sitten, kun sähköt taas toimivat.
Tee vielä kyytipojaksi oikein hyvää rosollia ja alkupaloiksi kalalautaset niin kaikki on kunnossa.
EI sokeri kyllä maistu "vähän vanhalle".