Kuuluuko lihaliemikuutiot Karjalanpaistiin?
Millä te teette siihen sen perinteisen mummolan aromin?
Kommentit (20)
Parempi se olis saada maku lihasta ja luista, yrteistä ja mausteista.
Ne kuuluu roskiin. En ymmärrä, miksi joku myrkyttää kotiruokaansa jollain lisäainepommilla ja vielä täysin turhaan.
Ei tietenkään. Karjalanpaistin liemi syntyy vedestä, lihasta, luista, sipulista, laakerinlehdistä, porkkanoista ja pippureita.
Itsehän korvaan vielä osan vedestä pullolla tummaa olutta ja 1 dl savuista viskiä. Mene ja tee sinä samoin. Tarjoile peruna-maa-artisokkamuusin kanssa.
Ei kuulu. Vaan suolaa, kok. mustapippureita, laakerinlehtiä ja sipulia ja porkkanaa. Ei mitään einesliemiä ☝️
Ei kuulu.
Ohje
Kuivata lihoja uunissa
Ota hetkeksi pois uunista ripottellakseni lihoille suolaa.
Lisää kiehuvan kuuma vesi, pippuri ja sipulilohkot. Vettä sen verran, että lihat peittyvät ja hauduta matalammalla lämmöllä. Jotkut lisäävät myös laakerinlehden ja porkkananpaloja.
Alussa kuivana paistaminen (10 min) ja sitten suolan lisääminen lihan pinnalle (toiset 10 min) mureuttavat lihaa. Hauduta mielellään vähintään 1,5 tuntia, mutta jos on aikaa, niin vaikka 3-4 tuntia pienentämällä lämpöä. Keitä perunat tai tee ne uunissa.
Entä kuuluuko Maggin omeanmehu siihen?
Vierailija kirjoitti:
Ei kuulu. Vaan suolaa, kok. mustapippureita, laakerinlehtiä ja sipulia ja porkkanaa. Ei mitään einesliemiä ☝️
Onko tuo kok. mustapippuri kokoomuslainen mustapippuri?
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Voimaannutko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Voimaannutko?
Ei, mä olen keski-ikäinen mies. Mulla ei ole tarvetta voimaantua; muna toimii (=lapset on tehty), rahaa on ja kaljuuntuminenkaan ei ole alkanut. Rouvalla ei ole kouvolatukkaa. Life is good.
Eli mulla on selvä high ground karjalanpaistihommista tietämisessä.
Ette luuserit osaa kuitenkaan tehdä tuota oikein.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kuulu. Vaan suolaa, kok. mustapippureita, laakerinlehtiä ja sipulia ja porkkanaa. Ei mitään einesliemiä ☝️
Onko tuo kok. mustapippuri kokoomuslainen mustapippuri?
Kokoomus lyhennetään Kok., säälittävä muka-nokkela analfabeetti!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Voimaannutko?
Ei, mä olen keski-ikäinen mies. Mulla ei ole tarvetta voimaantua; muna toimii (=lapset on tehty), rahaa on ja kaljuuntuminenkaan ei ole alkanut. Rouvalla ei ole kouvolatukkaa. Life is good.
Eli mulla on selvä high ground karjalanpaistihommista tietämisessä.
Mammapalstalle viestittely vie kaikki pisteet ja muuttaa sut kiltttimieheksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Voimaannutko?
Ei, mä olen keski-ikäinen mies. Mulla ei ole tarvetta voimaantua; muna toimii (=lapset on tehty), rahaa on ja kaljuuntuminenkaan ei ole alkanut. Rouvalla ei ole kouvolatukkaa. Life is good.
Eli mulla on selvä high ground karjalanpaistihommista tietämisessä.
:D Mainio viesti! :D
Alunperin ei, mutta laita, jos maistuu sinun suuhusi paremmalta. Alkuperäiset possut ja vasikat söivät monipuolista ruokaa, joten lihakin maistui erilaiselta kuin nykyisten rehulla kasvatettujen. Näin minulle kertoi vuonna 1909 syntynyt mummi, jonka mukaan kaupan liha on aivan eri asia kuin oman pihan maitovasikan liha.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on se alkuperäinen pippuri Karjalanpaistiin. Itse käytän 50/50 mustapippuria ja maustepippuria. Koska mä voin.
Voimaannutko?
Ei, mä olen keski-ikäinen mies. Mulla ei ole tarvetta voimaantua; muna toimii (=lapset on tehty), rahaa on ja kaljuuntuminenkaan ei ole alkanut. Rouvalla ei ole kouvolatukkaa. Life is good.
Eli mulla on selvä high ground karjalanpaistihommista tietämisessä.
Mammapalstalle viestittely vie kaikki pisteet ja muuttaa sut kiltttimi.eheksi.
Aivan. Niinhän se on. Elämänhallintaa ja säännöllistä sukupuolieläm.ää lukuunottamatta olen k.il.t t i mies.
Ja ajan komialla Mersulla, joka kuuluu 0% rahoitusyhtiölle.
Ehkä mietit omia elämänvalintojasi uudelleen?
Karjalan Tytti kirjoitti:
Alunperin ei, mutta laita, jos maistuu sinun suuhusi paremmalta. Alkuperäiset possut ja vasikat söivät monipuolista ruokaa, joten lihakin maistui erilaiselta kuin nykyisten rehulla kasvatettujen. Näin minulle kertoi vuonna 1909 syntynyt mummi, jonka mukaan kaupan liha on aivan eri asia kuin oman pihan maitovasikan liha.
Tätini piti aikanaan maitotilaa ja siellä oli ihan omatarvelihaa varten maidolla ruokittuja sonnivasikoita sekä viljapossuja. Lapsena siellä vieraillessaan ei oikein tajunnut, että se (syötylihavasikka) oli kasvaessaan muuttanut väriään ja ties mitä muutakin, kun täti ei kehdannut kertoa koko totuutta, vaan lasta suojatakseen yritti parhaansa mukaan uskotella, että isoksi kasvaessaan nauta muuttaa väriään...
Eikös ne lihakuutiot ole liemikuutioita kun ne ovat siellä liemessään? Ihmettelen kysymyksen asettelua!