Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko homejuustoa kypsyttää itse?

Vierailija
27.11.2020 |

Tykkään tehdä tuollaisia pitkään vaativia ruokalajeja, nytkin on porsaanselkä kolmatta päivää savustumassa jääkaapissa ja tuli mieleen hajusta homejuusto ja sen tekeminen. Jääkaapissa siis kylmäsavustin ja siinä seetrin purua niin imelähkö haju.
Juustossahan home ei ole haitaksi vaan useimmat homejuutot ovat itseasiassa hometta joka kasvaa juustosta ja käyttää juustoa ravinnokseen, se juusto homejuustossa on oikeastaan homeen vatsassa.
Jos vaikka edamin päälle laittaa nokareen aiempaa homejuustoa ja antaa itiöiden kaivautua juustoon niin melko pian alkaa pinnalle tulla karvoitusta ensimmäisistä pesäkkeitä.
Myös suolalihaa on tiinussa kun laitoin ämpäriin sulautumaan pekonia ja kinkunpalan ja droilerinleikkeitä. Ämpäriin vaan ja kylmää suolavettä päälle.
Parvekkeella on myös lihoja ilmakuivatuksessa.
Nykyään saa alennuksista halvalla isompiakin lihoja ja hyviä juustoja että köyhempikin voi ihan harrastuksenaan tehdä vaateliaampiakin ruokalajeja, mistään jauhelihastahan ei esimerkiksi kuivalihaa kannata tehdä huonon laadun vuoksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan viisi