Ruostumaton teräs paistinpannu vai hiiliteräspannu? Mitä suosittelet?
Tefal Intuition Technodome 28cm paistinpannu. Intuition Technodome -paistinpannu, jonka avulla valmistat herkullista ruokaa helposti. Paistinpannu on valmistettu ensiluokkaisesta 18/10 ruostumattomasta teräksestä.
Mitä mieltä tommoisesta verrattuna hiiliteräspannuun tai pinnoitettuun pannuun?
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Ruostumaton teräs on ehdoton valinta moneen käyttötarkoitukseen. Toki jos paljon pihvejä paistelet tai haluat käyttää vähemmän rasvaa, niin sitten hiiliteräs on parempi. Mutta jos vaikka sipulia karamellisoit tai kastikkeita valmistat, niin ruostumaton on paras.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Oikein käytettynä valurautapannu on paras vaihtoehto myös yleispannuksi. Pannu pestään aina heti käytön jälkeen kuumassa vedessä. Ei tiskiainetta. Ajan myötä hakkaa tarttumattomuudessa teflonin mennen tullen.
Take a break or learn to cook...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Oikein käytettynä valurautapannu on paras vaihtoehto myös yleispannuksi. Pannu pestään aina heti käytön jälkeen kuumassa vedessä. Ei tiskiainetta. Ajan myötä hakkaa tarttumattomuudessa teflonin mennen tullen.
Take a break or learn to cook...
Valurautapannussa ei voi kokata mitään hapanta. Ei edes tomaattikastiketta voi tehdä. Siinä sulla yleispannu.
Kuinkahan monta kertaa oot kysynyt tätä samaa 😘
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Oikein käytettynä valurautapannu on paras vaihtoehto myös yleispannuksi. Pannu pestään aina heti käytön jälkeen kuumassa vedessä. Ei tiskiainetta. Ajan myötä hakkaa tarttumattomuudessa teflonin mennen tullen.
Take a break or learn to cook...
Valurautapannussa ei voi kokata mitään hapanta. Ei edes tomaattikastiketta voi tehdä. Siinä sulla yleispannu.
Höpö höpö. Miksi ei voi? Teen kaiken paistamisen valurautapannulla. Hyvin on onnistunut. Rasvapoltto on tehtävä sianrasvalla niin pelittaa hyvin.
Ruostumattoman teräksen lämmönjohtavuus on huono... En nyt jaksa cooklata tuota ap:n tefalia, mutta ei kuulosta uskottavalle.
Vierailija kirjoitti:
Ruostumattoman teräksen lämmönjohtavuus on huono... En nyt jaksa cooklata tuota ap:n tefalia, mutta ei kuulosta uskottavalle.
Teräspannu on alumiinia sisältä. Vain pinnalla on ohut kerros terästä.
Hiiliteräs on hyvä nopeaan paistamiseen.
Jos pitää paistaa paljon (esim. lettuja, tai monta pannullista pihvejä), ja lämpötilan pitää pysyä tasaisena, on valurautainen lyömätön.
Marinoidut lihat taas kypsennän pinnoitetulla (varmaan se ruostumatonteräskin niille toimisi), koska hiiliteräs ja valurauta kuumenee herkästi liian kuumaksi ja polttaa sen marinadin.
Se mikä erottaa valurautapannun noista muista: Kun ostat valurautapannun, sinun ei enää ikinä tarvitse ostaa uutta paistinpannua! Jo tämä on minusta riittävä peruste valurautapannun ostamiselle. Kuka halvattu jaksaa jatkuvalla syötöllä ostella aina vaan uusia ja uusia paistinpannuja, joka kerta toiveikkaana, että tämä olisi se pannu joka kestää ja toimii? Me lopetimme tämän ostoskierteen jo 15 vuotta sitten ja siitä asti olemme käyttäneet valurautapannua. Jota ei tarvinnut edes ostaa, se oli jo kaapissa! Mutta emme käyttäneet, kun oli mukamas painava o_O Ennemmin sitä silti nostelee vähän raskaampaa pannua kun ravaa jatkuvasti ostelemassa uusia.
Meillä taitaa olla juuri tuo ap: n mainitsema pannu.
Edellinen oli saman merkin valkoinen keraaminen pannu - ei kestänyt.
Teräspannu on nyt ollut hyvä, saa yllättävän kuumaksi ja esim. jauhelihan rapeaksi.
Valurauta vaatii vaivaa, teflon ym ovat parin kk jälkeen jätettä, keraaminen ei kestänyt.
Kyllä ihan suosittelen, ei tosin kovin pitkän käytön jälkeen.
Miksi vääntää näin typerästä asiasta. Jos valurautauskovaiset keittää perunatkin paistinpannulla niin mitäs sitten. Kyllä mun keittiöön vielä ainakin mahtuu monta erilaista pannua eri käyttötarkoituksiin. Kohta varmaan joku jeesus tulee julistamaan että kaasuliesikin on ainoa oikea ja tavallinen sähköliesi tai induktio on aivan väärä vehje ruuanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Oikein käytettynä valurautapannu on paras vaihtoehto myös yleispannuksi. Pannu pestään aina heti käytön jälkeen kuumassa vedessä. Ei tiskiainetta. Ajan myötä hakkaa tarttumattomuudessa teflonin mennen tullen.
Take a break or learn to cook...
Valurautapannussa ei voi kokata mitään hapanta. Ei edes tomaattikastiketta voi tehdä. Siinä sulla yleispannu.
Höpö höpö. Miksi ei voi? Teen kaiken paistamisen valurautapannulla. Hyvin on onnistunut. Rasvapoltto on tehtävä sianrasvalla niin pelittaa hyvin.
Anna palaa, Frank. Turha sulle on asiaa selittää, kun olet joku valurautauskis.
Voiko tuollaista kohokuvioitua käyttää lettujen paistoon?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.
'
Yleispannuna? Give me a break boy!
Oikein käytettynä valurautapannu on paras vaihtoehto myös yleispannuksi. Pannu pestään aina heti käytön jälkeen kuumassa vedessä. Ei tiskiainetta. Ajan myötä hakkaa tarttumattomuudessa teflonin mennen tullen.
Take a break or learn to cook...
Tämä ei pitänyt paikkaansa Lidlin punaisen tarjouspannun kanssa. Mitä enemmän paistoi, sitä enemmän tarttui kiinni. Siinä oli mielestäni aika karhea/epätasainen pinta ja alkujaan. Rasvasin ja polttorasvailin mutta ei apua ollut siitä lain.
Vierailija kirjoitti:
Se mikä erottaa valurautapannun noista muista: Kun ostat valurautapannun, sinun ei enää ikinä tarvitse ostaa uutta paistinpannua! Jo tämä on minusta riittävä peruste valurautapannun ostamiselle. Kuka halvattu jaksaa jatkuvalla syötöllä ostella aina vaan uusia ja uusia paistinpannuja, joka kerta toiveikkaana, että tämä olisi se pannu joka kestää ja toimii? Me lopetimme tämän ostoskierteen jo 15 vuotta sitten ja siitä asti olemme käyttäneet valurautapannua. Jota ei tarvinnut edes ostaa, se oli jo kaapissa! Mutta emme käyttäneet, kun oli mukamas painava o_O Ennemmin sitä silti nostelee vähän raskaampaa pannua kun ravaa jatkuvasti ostelemassa uusia.
Ei teräs- ja hiiliteräspannutkaan mene käytössä miksikään.
Hiiliteräspannun ostin hiljakkoin. Hyvä mutta jumalattoman painava, tosin tahallani ostin isohkon version, joten sikäli oma vika.
Meillä taitaa olla 6 tai 7 erilaista paistinpannua. Eniten käytän teflonpäällysteisiä.
VALURAUTA PANNU ON PARAS, SE TÄÄLLÄ ON JO MONEEN KERTAAN TODETTU.