Kun teet ruokaa, mietitkö enemmän makua vai ravintoaineita?
Kommentit (16)
Ravintosisältö on ensisijalla, mutta ei makukaan mikään merkityksetön asia ole. En siis tee terveellistä maun kustannuksella, mutta pyrin maustamaan terveellisen ruoan hyvän makuiseksi.
Kun ostan ruokaa niin ajattelen ravintoaineita. Kokatessa ajattelen makua.
En mieti yksittäisiä ravintoaineita. Koostan ateriat niin että on jotain kasvista, proteiinin lähde ja hiilaripitoinen lisuke. Melkein kaikki ruoat onnistuu tuolla sabluunalla, joten mietin lähinnä makua.
Mulla ne kulkee käsi kädessä. Teen 80% terveellistä ruokaa mikä maistuu erittäin hyvältä.
Jotain flammkuchenia munsterjuustolla ja pekonilla teen pelkän maun takia, terveellistä tuo ei ole. Mutta toisaalta jos syö vastaavaa ehkä kerran kuukaudessa ei se pahemmin haittaa
Molempia, mutta ehkä enemmän makua, koska joskus teen myös ruokia jotka ovat ravintoainekoostumukseltaan ihan roskaa, pelkästään siksi että ne maistuvat hyviltä. Yleensä kuitenkin mietin myös ravintoa, ja kyllähän monet ravitsemuksellisisti fiksut ruuat myös maistuvat hyviltä.
Sekä että. Molemmat ovat tärkeitä. En viitsi syödä ruokaa joka ei maistu hyvälle ja jossa ei ole tarvittavia ravintoaineita. Teen kaikki ruuat itse ja mukana on aina kasviksia tai salaattia.
En ikinä mieti ravintosisältöä, vain makua. Olen supernirso.
En mieti ollenkaan ravintoaineita, kaloreita tai mitään sellaista. Arkena vaikuttaa helppotöisyys eniten, sitten maku. Juhlaruoat sitten puhtaasti makuperusteella.
Itse mietin enemmän ravintoaineiden kannalta, toki suotavaa olisi että makukin olisi kohdillaan.