Miten tyhjennätte pressopannun?
Itse aikoinaan vaan kaadoin koko sisällön viemäriin mutta oli iso virhe, tukki putket. Nykyään on aamuisin kauhea kiire, joten olen päätynyt siihen että jätän pannun vain pöydälle ja illalla kotiin tullessa kaadan kahvin lavuaariin ja sitten pohjalle jäävän kahvinpurun pienen vesimäärän avulla huuhtelen muovipussiin ja heitän pussin sitten roskiin.
Ongelma on se että nuo vanhat kahvit alkaa haisemaan tosi pahalle jo siinä päivän aikana ja jos en heti vie ulos roskia samana päivänä (asun 8 kerroksessa ja pitkän työpäivän jälkeen yksinkertaisesti niin väsynyt, että en jaksa roskia viedä heti ulos) ja muutenkin se muovipussi vuotaa läpi ja kun sitten vien roskat, valuu roskapussista läpi kahvit lattialle jne..
Tiedän ett selkeästi mulla on jaksamisongelmaakin mutta nyt kaipaisin vain vinkkejä tuohon pressopannun puhdistamiseen/tyhjentämiseen ,jos jollain on niin kiitos :D
Vai pitäskö suosiolla vain ostaa kahvinkeitin, sen suodatinpussin kyllä jaksan roskiin heittää ja kahvipannun huuhtasta
Kommentit (10)
Pannu on astia, joka kuumennetaan, ja sillä sitten kuumennetaan tai kypsennetään aineksia. Mainittu kahviastia ei siten ole pannu vaan kannu. Pressokannu.
Hanki nuolija/kumilasta jollaista käytetään leivonnassa. Helppo tyhjentää.
Uskomatonta kuinka onnettomalla tasolla ihmisten ongelmanratkaisukyky on.
Eipä oo ihme Suomen ongelmat kun tavan ihminen ei osaa edes pressopannua tyhjentää.
Lisään pressopannun pohjalle vettä, huljuttelen ja kaadan porot pieneen teesiivilään, ja siitä sitten kopauttamalla siivilä tyhjäksi roskikseen. Porot leviävät samalla sen verran, että ne kuivuvat nopeasti. Ole hyvä, minulta meni toista vuotta ennen kuin keksin tämän tempun. :)
Mä laitan sen pannun käytön jälkeen alassuin valumaan lavuaariin (saattaa vaatia virittelyä). Sit myöhemmin kun se on valunut kuivemmaksi, kaavin purut bioroskiin puulusikalla. Jos pannuun jostain syystä jää vielä pahasti poroja, pyyhin talouspaperilla. Sitten pannuun vettä ja astianpesuainetta ja vaahdotetaan mäntää veivaamalla, niin pannu ja ennen kaikkea sihti puhdistuu.
Vierailija kirjoitti:
Pannu on astia, joka kuumennetaan, ja sillä sitten kuumennetaan tai kypsennetään aineksia. Mainittu kahviastia ei siten ole pannu vaan kannu. Pressokannu.
Kahviammattilaisetkin tietävät, että pannu se on.
Minulla on nykyisin aeropresso, on tosi helppo puhdistaa ja käyttää. Pullauttaa vaan purut roskikseen.
atsalea ja naamavärkki tykkänee niistä.
Kahvinpurupussi kannattaa solmia kiinni ennenkuin heittää jäteastiaan niin ei ala aamulla haisemaan nenään.
Vierailija kirjoitti:
atsalea ja naamavärkki tykkänee niistä.
Tykkäävät, mutta eivät joka päivä.
Samaa olen miettinyt, hankala tyhjentää kopistamalla biojätteeseen, kun kahvi ei irtoa helpolla lasiosasta. Joskus huuhtelen runsaan kuuman veden kanssa suoraan lavuaariin tai wc:hen, tunnustan, mutta kaipa se täytyy jatkossa jollain lusikalla kaivaa sieltä lasikannusta biojäteastiaan.