Saako vieraat ruokamyrkytyksen, tein dippiä kermaviiliin jonka päiväys oli 12.11
Kommentit (9)
Ei, hapanmaitotuotteet säilyy melko pitkään päiväyksen yli.
En testaisi.
Tarjoa vieraille kuitenkin tuoreempaa.
Eivät saa. Hapanmaitotuotteet kestävät paljon pitempään kuin päiväys. Rouva syö parhaillaan kreikkalaista jogurttia, jonka ”parasta ennen” oli 23.10. Ei ole kuulemma mitään vikaa.
Mutta ainahan pitää haistaa ja maistaa että onko syötävää, ja raakojen lihatuotteiden kanssa niistä päivämääristä on hyvä pitää kiinni. Botuliinitoksiini ei haise eikä maistu.
Ei. Noissa parasta ennen -tuotteissa jos se maistuu hyvältä, ei mitään ongelmaa. Ja hapanmaitotuotteissa mitäs se nyt tekisi, happanee enemmän?
Eivät saa. Yksi päivä ei tunnu missään.
Toisinaan unohtuu kermaviili jääkaappiin ja sitä tulee käytettyä parikin kuukautta yli päiväyksen. Eikä mitään ongelmia ole ollut.
No, se päiväys ei takaa yhtään mitään. Se on suositus, olettaen että tuotetta on säilytetty sen vaatimalla tavalla, esim. avaamattomana jääkaapissa.
Mistä kiven alta ap on mönkinyt esiin? Eikö tällaisia asioita ole käsitelty edes köksän tunneilla koulussa?
Tosissasiko kysyt?