Haluaisitko uuniin ajastimen?
Meidän pitäisi valita uuteen asuntoomme uuni. Mietimme tarvitsemmeko siihen ajastinta. Kertokaa te, joilla se ominaisuus on, mitä teette sillä? Kuinka usein käytätte sitä? Ja jos ei ole, niin haluaisitteko sellaisen? Mitä sillä tekisitte?
Kommentit (12)
yleensä sille olisi käyttöä vain jos haluaa että uuni menee päälle kun en ole kotona ja en halua että uuni on päällä jollei kukaan vahdi
Illalla voi mennä nukkumaan ja aamulla on valmis.
Eihän ruokaa edes voi säilyttää huoneenlämmössä, niin että laittaisi ruuan aamulla uuniin ja ruoka olisi valmista uunissa kun tullaan töistä.
Muutenkaan en uskalla jättää mitään kodinkoneita yksin kotiin työskentelemään.
uunissa "ajastin", mutta sellainen, että sen voi vääntää päälle, esim. 30min jonka jälkeen uuni sammuu. Max aika muistaakseni 180min. Tosi kätevä, ei pullat pala uuniin kun voi uunin säätää sammumaan kypsennyksen jälkeen!
uunissa "ajastin", mutta sellainen, että sen voi vääntää päälle, esim. 30min jonka jälkeen uuni sammuu. Max aika muistaakseni 180min. Tosi kätevä, ei pullat pala uuniin kun voi uunin säätää sammumaan kypsennyksen jälkeen!
jos paistaa jotain 12min 250 asteessa kyllä hetki vielä kuluu ennenkuin uuni on edes 100 asteinen.
Ei vaan oo jotenkin tullut tavaksi.
Ainut kuka meillä sitä käyttää, on 1,5v lapsi!!! Muut napit saa lukkoon, mutta sitä ajastinta ei. Lapsi saa sen näpättyä päälle ja laitettua aikaa vaikkei uuni ole edes päällä...sit meillä piippaa sen hälytys jatkuvasti. Tai sit sammuu uuni kesken ruuanlaiton lapsen ansiosta. Siinä on siis myös sellainen ajastinversio mikä piippaa kun ruoka pitää ottaa pois. On myös sellainen mikä vain sammuttaa uunin - siihen en jotenkin just osaa luottaa, kun onhan se uuni kuuma vielä sammuttamisen jälkeenkin, niin miten se paistoaika muka tulisi määrittää?
sen "varmuuden vuoksi" päälle ajastimen, että JOS vaikka unohtuu pullat uuniin. Yleensä säädän vähän vähemmän aikaa kuin pitäisi olla uunissa, juuri sen takia että kypsyvät jälkilämmössäkin.
Esim. viikonloppuisin kun lähtee aamupäivällä ulos. Laitan ruuan uuniin ja se itekseen lähtee käyntiin ja sammuu siellä eikä tarvi stressata ruuan kärvähtämisestä jos meneekin vähän kauemmin kuin ajetteli.
Jos haluaa aamuksi uuniriisipuuroa niin illalla vaan uuniin ja aamulla herää puuron tuoksuun.
Meillä on myös paistovahti, jolloin uuni sammuu kun paisti saavuttaa asetetun lämpötilan. Kätevä sekin.
Muutenkin olen niin hajamielinen että yleensä aina laitan ajastimelle ettei pöperöt unohdu uuniin...
uunissa "ajastin", mutta sellainen, että sen voi vääntää päälle, esim. 30min jonka jälkeen uuni sammuu. Max aika muistaakseni 180min. Tosi kätevä, ei pullat pala uuniin kun voi uunin säätää sammumaan kypsennyksen jälkeen!
Minä en käsittäisi tuota toiminnetta samana kuin ajastin. Meillä on ollut todellinen ajastin jo melkein kaikissa kodeissani, eka jo lapsuudenkodissani (70-luvulla! oli aika huippu). Olen tottunut sitä käyttämään. Esim teen uunipuuroja aamuksi ja ajastan uunin alkamaan toimintansa esim klo 5 aamulla Samoin muitakin uuniruokia. Jos vaikka perheen kanssa lähdetään ulkoilemaan, kyläilemään niin on kiva kun päivällinen odottaa valmiina kotona kun tullaan. Suosittelen lämpimästi, minusta tämä vapauttaa ihan mahdottomasti ajankäyttöä.
Ja joo, uskallan kyllä "jättää talon", en kyttää uunia!!
En tee pataruokia, vaan käytän uunia leipomiseen tai ranskalaisten paistamiseen. Eli lyhyitä aikoja, jolloin uuniin pitää käydä usein kurkkaamassa.
Jos teen makaronilaatikkoa tai paistan lohen - en yhtään tiedä kauan sellainen on uunissa! Ehkä puoli tuntia, ehkä tunnin. En tiedä sitä etukäteen... Eli en uskalla jättää yksinään paistumaan.
Jos tekisin pataruokia tai paisteja, niin sitten ajastinta voisi käyttääkin.
Laistan usein puuron niin että se on valmista sille joka aamulal ekana herää. Mulla menee usein töissä tälleen myöhään ja meillä on ilosia aamun herääjiä kun puuro (esim. riisi, ohra) on just valmiina syötäväks.
ite en oo oppinu