Kauanko kanammunia kypsennetään
Kuinka saada kypsä kanammuna raa-asta kanammunasta?
Kommentit (15)
Kylmään veteen kattilaan, puhkaise nuppineulalla munan toiseen päähän reikä, niin kuori ei halkea keitettäessä. Kun vesi alkaa kiehua, kello käymään ja 7 min päästä on valmista.
Pienet munat 4-5 min. keskikok. 5-6 min. isot 6-7 min. ja munat kylmään veteen, jos sinä laitat munat kiehuvaan veteen ne halkeavat ja ajan alat mittaamaan siitä kun vesi alkaa kiehumaan. Hyvää ruokahalua. T: Vanhapolka.
Ennen vanhaan munien keittoaika oli vakio. Nykyään on erilaisia kananmunia, ja se tuntuu vaihtelevan.
Kolme tuntia painekeittimessä riittää tuhoamaan salmonellat. Jos ei jaksa voi syödä ilman keittämistä.
Juuri tänään oli täydellisen munan ohje kuvan kera siinä toisessa iltapäivälehdessä.
Riippuu monesta seikasta kuten keittotavasta ja veden määrästä yms. Googleta ohje.
Vierailija kirjoitti:
6-7 min
Painekeittimessä?
Minä keitän niitä, ja koetan haarukalla kun alkaa pehmetä, silloin on hyviä. En tykkää kovista.
Paista muniin ensin pinta kuumalla paistinpannulla. Tämän jälkeen kuori munat ja heitä kiehuvaan veteen 10 minuutiksi. Bon appetit.
Voit myös laittaa tiun munia kerralla mikroon. Saat kätevästi isommallekin joukolle syötävää samalla kertaa.
Ripauta hipunen suolaa keitinveteen, niin ei haittaa vaikka muna halkeaisi. Ei tarvi millään nuppineuloilla pistellä. Mikä vaan suola käy, paitsi maantie-, hehheh.
Kiehuva vesi. Keitto 1 min. Levy nollille. Munat kattilassa 10 min.
Kylmä vesi.
7 min