maskinkeittoreseptejä
Kommentit (14)
Viipaloin porkkanaa ja sipulia sekaan, näillähän myös ennen karkotettiin ruttoa lääkäreiltä. Muistatte ehkä koulukirjoista sellaisen pitkänokkaisen lintu-asun? Nokassa oli yrttejä.
Vanhat pakastetut makaroonin keitinvedet laitan. Ja usein jauhenlihaa pesen siinä samalla vaivalla.
Tällainen: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plague_doctor_costume
Vanhat toimivat konstit pitäisi ottaa käyttöön, ruttoahan ei enää oikeastaan ole.
Itse laitan jonkun liemikuution. Vaihtelen aina makuja, niin ei tunnu sitten niin yksitoikkoiselta. Vaihtelu virkistää! Sanoi mummo kun kahvimerkkiä vaihtoi. :)
Thl kommentoi että kertakäyttömaskitkin voi keittää jopa 10 kertaa ja ovat hyviä
Punaviiniä lorautan keitinveden joukkoon.
Keittoasulla on myös merkitystä. Munsalan kansallispuku yllä ja puhdasta tulee. Loppuhuuhtelu maskille ilmaisämpärissä.
Tänään laitoin herne-maissi-paprikaa ja hyvää tuli!
En tiiä puhutaanko nyt samasta, mutta maski kannattaa tiputtaa, eikä keittää suoraan rankiksi.
Maskinuudelit
1 maski
1 pss pikanuudeleita
Laita nuudelit ja maski veteen, lisää mausteet. Keitä 3 min. Nauti haarukalla tai puikoilla.
Keittäkää maskit atamooni liuoksessa .kyllä pöpöt kuolevat
Silppuan salaattiin keittämättä, keittäessä vitamiinit kuolee.
Pesen ensin käsin saippualla ja huuhtelen huolella, sitten kaadan kiehuvaa vettä päälle runsaasti ja annan hautua jonkin aikaa, nostan atuloilla kuivumaan.