Kasvismakarooniruoka jäi yön yli pöydälle. Vieläkö sitä voi syödä?
Valmistettu eilen illalla ja ruokailun jälkeen jätin jäähtymään vielä ruokapöydälle. En muistanut siirtää jääkaappiin yöksi. Heti aamulla laitoin kylmään.
Voihan sitä vielä syödä`?
Kommentit (14)
hyi helvetti :O
kaks tuntia saa olla huoneenlämmössä. vaikka multakin jää joskus pidemmäksi aikaa ja muutaman tunnin seissyttä ruokaa laitan jääkaappiin. koko yön seissyttä ri todellakaan voi enää syödä.
-kokki
hyi helvetti :O
kaks tuntia saa olla huoneenlämmössä. vaikka multakin jää joskus pidemmäksi aikaa ja muutaman tunnin seissyttä ruokaa laitan jääkaappiin. koko yön seissyttä ri todellakaan voi enää syödä.-kokki
Jos kokki antaisi vähän perustellumman vastauksen kuin hyi helvetti.
ap
ole sanomattakin selvää että bakteerikanta kasvaa hurjaa vauhtia ruoassa jos se seisoo kahta tuntia kauemmin väärässä lämpötilassa. ruokamyrkytys on varma jos tota menette syömään. älä nyt ainakaan lapsille anna.
-kokki
hyi helvetti :O
kaks tuntia saa olla huoneenlämmössä. vaikka multakin jää joskus pidemmäksi aikaa ja muutaman tunnin seissyttä ruokaa laitan jääkaappiin. koko yön seissyttä ri todellakaan voi enää syödä.-kokki
Jos kokki antaisi vähän perustellumman vastauksen kuin hyi helvetti.
ap
+6 - +60
ole sanomattakin selvää että bakteerikanta kasvaa hurjaa vauhtia ruoassa jos se seisoo kahta tuntia kauemmin väärässä lämpötilassa. ruokamyrkytys on varma jos tota menette syömään. älä nyt ainakaan lapsille anna.
-kokki
hyi helvetti :O
kaks tuntia saa olla huoneenlämmössä. vaikka multakin jää joskus pidemmäksi aikaa ja muutaman tunnin seissyttä ruokaa laitan jääkaappiin. koko yön seissyttä ri todellakaan voi enää syödä.-kokki
Jos kokki antaisi vähän perustellumman vastauksen kuin hyi helvetti.
ap
tarkasti niin et myrkytä perhettäsi jos maalaisjärki kerran puuttuu
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopak…
-kokki
siis esim. keiton kiehuvaksi ja kiehuttanut kohtuu pitkään. Koskaan ei ole mitään tullut, tosin ei muhun muutenkaan kovin helposti taudit tartu :)
Tiedän kyllä että ei oo hyväksi, mutta ei viitti heittää roskiin koko lastia ja ihan hyvää on ollut eikä oo tullu mitään kellekkään.
Lapsuudessani (>18 v) söin lähes joka päivä yön yli pöydällä ollutta ruokaa enkä koskaan sairastunut siitä. Kotona siis oli tapana säilyttää ruoka pöydällä (ja äitini tekee niin edelleen).
Nykyään en kuitenkaan yön yli pöydällä maannutta ruokaa söisi (paitsi joskus vanhempieni luona).
en ehkä lapselle antaisi, mutta aikuinen voi syödä, terveisin biologi
ole sanomattakin selvää että bakteerikanta kasvaa hurjaa vauhtia ruoassa jos se seisoo kahta tuntia kauemmin väärässä lämpötilassa. ruokamyrkytys on varma jos tota menette syömään. älä nyt ainakaan lapsille anna.
-kokki
[]
siitä syö niin omat, kun hoitolapsetkin
ja hyvää oli