Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pilattuja elintarvikkeita, listataan!

Vierailija
10.10.2020 |

Söin äsken Saarioisten lasagnea, sitä isossa vuoassa olevaa. Ihmettelin outoa koostumusta ja makua, kunnes vilkaisin netistä tuotetietoja: tässä "lasagnessa" on mm. sulatejuustoa, savupekonia sekä punaviiniä! Mistä asti nuo ovat perinteiseen lasagneen kuuluneet?? Ruoka maistui niin oudolta ja juuston rakenne oli väärä, ettei tätä voi mielestäni enää lasagneksi kutsua...

Muita pilattuja tuotteita?

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fazerin palmuöljysuklaat.

Vierailija
2/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maraboun ja muiden valmistajien palmuöljysuklaat, kaikki piparit, pullapitkot ja leivokset. Miksi ihmeessä sitä palmuöljyä pitää työntää joka paikkaan?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin hyvin kuvitella, että Italiassa lasagneen laitettaisi juurikin savupekonia ja punaviiniä. Sieltä suunnaltahan ko. ruoka on kotoisin. Ne suomalaistetut versiot eivät ole oikeita, vaan niistä jätetään jotain olennaista, kuten makua, pois.

Vierailija
4/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Klassikko NUTELLA, miksi siinäkin on palmuöljyä?!?!?

Vierailija
5/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maraboun ja muiden valmistajien palmuöljysuklaat, kaikki piparit, pullapitkot ja leivokset. Miksi ihmeessä sitä palmuöljyä pitää työntää joka paikkaan?!

Tähän on yksi syy ja se on raha. Palmuöljy on niin paljon halvempaa kuin esimerkiksi suklaan tärkeä raaka-aine eli kaakaovoi. Se on myös halvempaa kuin oikea voi. Koita tehdä itse suklaata, minä tein sellaista suklaata, johon ei tullut yhtään lisättyä sokeria ja se oli miellyttävän makuista. Käytin luomukaakaovoita ja tummaa kaakaojauhetta ja kookosmaitoa.

Vierailija
6/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isoisän nakkikastike-jauhe. Siitä tuli ennen tosi herkullista nakkikastiketta. Jopa minä, joka olen lapsesta asti vihannut nakkikastiketta, tykkäsin siitä.

Sitten ne joku vuosi takaperin mainosti, että uusi resepti. Kastikkeesta oli tullut pahaa, en ole sen jälkeen ostanut.

Oli ainoa valmispussikastike, jota käytin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gambina!

Gambina meni pilalle, kun EU:n määräämän verokäytännön vuoksi sen reseptiikkaa piti muuttaa. Ennen se tehtiin omenaviinin pohjalta, mutta nykyään valkoviinipohjaisena. Maku ei ole enää entisensä ja tästä uudesta tulee jo yhdestä pienestä lasillisesta aivan jäätävä päänsärky.

Vierailija
8/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen mainostettiin leivonnaisia, että voilla leivottu. Eipä mainosteta enää, on vaan palmuöljyä joka paikassa.

Ihmettelen, miten nuo valmiskeksit menee silti kaupaksi? Me leivotaan pikkuleivät itse tai ostetaan pienistä paikallisleipomoista, jotka yhä käyttää voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hedelmäaakkoset muuttuivat aikoinaan maultaan ja rakenteeltaan. Vanhat oli ohuempia ja sitkeämpiä. En ole päässyt yli.

Vierailija
10/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Geisha-karkit (vai onko niillä nykyään joku muu nimi?)

Mauri Kunnas -koiramäki joulusuklaat

Fanta, maistuu light versiolta kun vähensivät sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taffelin sipsit. Olivat lapsuudessani paljon paremman makuisia.

Vierailija
12/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

K-kaupat on alkanu myymään ulkomaisen leipomojätin Lantmännen Unibake tuotteita. Konserni valmistaa Schulstad-nimellä paistopisteisiin halpistuotteita, jotka yllätys yllätys on täynnä palmuöljyä. Jopa perinteinen voi-croissant on menty pilaamaan täysin ja voi on korvattu palmuöljyllä. Huomautin asiasta kauppiaalle ja näytti vähän ymmyrkäiseltä ja ei tuntunut tajuavan missä mättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Felix piparjuuritahna on pelkkää etikkaa, piparjuuri jäänyt pois.

Vierailija
14/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluaisin ostaa leikkeleitä irtomyynnistä tiskiltä, en tehtaalla viipaloituja ja suojakaasuun pakattuja. Ja että ne maisuisivat yhtä hyviltä kuin viime vuosituhannella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se blåbandin italianpata-aines. Minä ja lapset tykkäävät italianpadasta ja joskus sitä teenkin, mutta tuo on täyttä kuraa. Kaikesta mistä yritetään tehdä terveellisempää niin tulee pahaa. Siihen on vaihdettu jotain täysjyväspagetteja. Paras taitaa olla joku Rainbow merkkinen tai ihan Jalostaja, semmoista pehmeää ja rasvaista ja maistuu samalta kuin lapsuudessa. Monesti lisään siihen vielä hepama-sekoituksen.

Vierailija
16/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Felix piparjuuritahna on pelkkää etikkaa, piparjuuri jäänyt pois.

Piparjuuritahnaa on helppo tehdä itsekin ja siitä saa tehtyä todella äkäistä ja maukasta tavaraa. Joskus tein sellaisen seoksen johon raastoin piparjuurta, inkivääriä ja valkosipulia ja sekaan tuli oliiviöljyä ja hieman etikkaa ja suolaa. Tuossa oli runsaasti makua.

17/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä vain peruna menee pilalle, jos se "jalostetaan" sipseiksi tai ranskalaisiksi perunoiksi.

Vierailija
18/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se blåbandin italianpata-aines. Minä ja lapset tykkäävät italianpadasta ja joskus sitä teenkin, mutta tuo on täyttä kuraa. Kaikesta mistä yritetään tehdä terveellisempää niin tulee pahaa. Siihen on vaihdettu jotain täysjyväspagetteja. Paras taitaa olla joku Rainbow merkkinen tai ihan Jalostaja, semmoista pehmeää ja rasvaista ja maistuu samalta kuin lapsuudessa. Monesti lisään siihen vielä hepama-sekoituksen.

Kiitos tästä. Mun oli eilen pakko käyttää jauheliha pakastimesta pois. Kaupassa pidin kädessäni just tätä Blåbandin italianpata-ainesta ja bolognesepata-ainesta. Katoin sitä niiden tummaa pastaa ja kuvittelin jo maun mielessäni. Olisin halunnut sitä "vanhaa ja tuttua" vaaleaa. Niinpä teinkin jauhelihasta herneillä täytetyn murekkeen. 

Vierailija
19/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se blåbandin italianpata-aines. Minä ja lapset tykkäävät italianpadasta ja joskus sitä teenkin, mutta tuo on täyttä kuraa. Kaikesta mistä yritetään tehdä terveellisempää niin tulee pahaa. Siihen on vaihdettu jotain täysjyväspagetteja. Paras taitaa olla joku Rainbow merkkinen tai ihan Jalostaja, semmoista pehmeää ja rasvaista ja maistuu samalta kuin lapsuudessa. Monesti lisään siihen vielä hepama-sekoituksen.

Nämä erilaiset pata-ainekset on monen kotitalouden arjen pelastaja. Valitettavasti ruoka-aineena aika ala-arvoinen tuote, eikä kannattaisi valmistaa kuin kerran pari kuukaudessa.

Pasta (durumvehnäsemolina) (gluteenia), tomaatti 15 %, sipuli 10 %, suola, vihreä herne 4,9 %, punainen paprika 4,9 %, palmurasva, hiivauute, aromi, maltodekstriini, valkosipuli, cayennenpippuri (cayennenpippuri, suola). Pastaa 55 %, kasviksia 35 % ja mausteita 2,0 %.

Valmiste on käytännössä makaroni-palmurasva-lisäaineseos todella isolla suolaprosentilla.

Vierailija
20/37 |
11.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se blåbandin italianpata-aines. Minä ja lapset tykkäävät italianpadasta ja joskus sitä teenkin, mutta tuo on täyttä kuraa. Kaikesta mistä yritetään tehdä terveellisempää niin tulee pahaa. Siihen on vaihdettu jotain täysjyväspagetteja. Paras taitaa olla joku Rainbow merkkinen tai ihan Jalostaja, semmoista pehmeää ja rasvaista ja maistuu samalta kuin lapsuudessa. Monesti lisään siihen vielä hepama-sekoituksen.

Nämä erilaiset pata-ainekset on monen kotitalouden arjen pelastaja. Valitettavasti ruoka-aineena aika ala-arvoinen tuote, eikä kannattaisi valmistaa kuin kerran pari kuukaudessa.

Pasta (durumvehnäsemolina) (gluteenia), tomaatti 15 %, sipuli 10 %, suola, vihreä herne 4,9 %, punainen paprika 4,9 %, palmurasva, hiivauute, aromi, maltodekstriini, valkosipuli, cayennenpippuri (cayennenpippuri, suola). Pastaa 55 %, kasviksia 35 % ja mausteita 2,0 %.

Valmiste on käytännössä makaroni-palmurasva-lisäaineseos todella isolla suolaprosentilla.

Tuotteessa näkyy olevan peräti kahta erilaista arominvahvennetta, mikä on ymmärrettävää kun teollisessa prosessissa kasviksista on mennyt viimeinenkin maku ja se tutun turvallinen klassinen pata-aineksen maku on siis koukuttavan arominvahventeen ansiota.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kuusi