Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi ruokaan laitetaan sipulia? Tai valkosipulia?

Vierailija
09.10.2020 |

Siis kyllähän se oudosti vajaalta maistuu, jos siinä ei ole sitä sipulia, mutta mikä se maku on, minkä se ruokaan tuo?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Umami tulee sipulista

Zinc

Vierailija
2/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoh.....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa lukea 6 perusmakua ..

Zinc

Vierailija
4/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
5/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öö, mun mielestä se vois olla sipulin/valkosipulin maku mikä niistä tulee, en tiiä?

Vierailija
6/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eipä täällä kukaan mitään perusteluja tarjonnut, paitsi Zinc, alapeukkua kyllä satelee.

Eikö mammat koskaan kyseenalaista rutiinejaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

(Kelta)sipulista tulee ruokaan happamuutta ja kypsennettynä myös makeutta. Valkosipulia sen sijaan käytetään lähinnä arominsa takia.

Vierailija
8/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Umami tulee sipulista

Zinc

Umami ei ole maku vaan suutuntuma. Englannin kieli on niin köyhä, ettei heillä ole mauillekaan eikä suutuntumille kunnon sanastoa, ja siksi he lainasivat tämän sanan japanista. Japanin kieli toimii taas täysin eri tavoin kuin eurooppalaiset kielet. Sitten vielä laiskat toimittajat väänsivät suomeen tämän turhan ja haitallisen vierassanan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niillä peitetään heikkolaatuisten raaka-aineiden huono tai pliisu maku.

Vierailija
10/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Öö, mun mielestä se vois olla sipulin/valkosipulin maku mikä niistä tulee, en tiiä?

Valkosipulin kyllä maistaa, mutta sipulia ei monikaan kyllä maista. Ainakaan nämä, jotka valittavat, että eivät voi sietää sipulia, mutta sitten ilolla syövät kuitenkin ruokia, joissa on esim. sipulijauhetta.

Siinä on kyllä sellainen ihmislajike, jota en voi ottaa tosissani. Siis se, joka ei voi syödä ruokaa, jossa on näkyvää sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

KAs

https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000883325.html

Vaan

Zinc

Mistä tietää että palstailija kirjoittaa lööperiä? Vastaus: Hän käyttää lähteenä Iltasanomia tai Iltalehteä.

Vierailija
12/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Öö, mun mielestä se vois olla sipulin/valkosipulin maku mikä niistä tulee, en tiiä?

Valkosipulin kyllä maistaa, mutta sipulia ei monikaan kyllä maista. Ainakaan nämä, jotka valittavat, että eivät voi sietää sipulia, mutta sitten ilolla syövät kuitenkin ruokia, joissa on esim. sipulijauhetta.

Siinä on kyllä sellainen ihmislajike, jota en voi ottaa tosissani. Siis se, joka ei voi syödä ruokaa, jossa on näkyvää sipulia.

Sipulijauhe on kyllä melko voimakkaan makuista, tietysti sitä yleensä laitetaan ruokaan melko vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

KAs

https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000883325.html

Vaan

Zinc

Mistä tietää että palstailija kirjoittaa lööperiä? Vastaus: Hän käyttää lähteenä Iltasanomia tai Iltalehteä.

En käyttänyt sitä lähteenä. Käskin lukemaan perusmauista.

Lisäksi itse kirjoitin Sipulin kuuluvan umamiin. Tuossa lähteessä se laitetaan eri paikkaan.

Jos siis katsoisit asiaa, etkä söhlöttäisi mitä ensimmäisenä sylki suuhun tuo .. huomaisit tämänkin.

Zinc

Vierailija
14/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linkki oli vain viite/vihje, että kun lukee eri juttuja, oppii erilaisia asioita ;)

U know 

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
15/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ruokaan laitetaan jauhelihaa?

Entä perunaa?

Vierailija
16/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa oon miettinyt, sipuli ei maistu paistetussa jauhelihassa miltään, mutta sen puutten kyllä huomaa?

Vierailija
17/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Zinc kirjoitti:

Miksi ruokaan laitetaan jauhelihaa?

Entä perunaa?

Tiedätkö minkä nimistä on Kiinalainen kuivattu peruna ?

Real Zinc

Vierailija
18/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipulilla on kaksi funktiota, se on sekä elintarvike että mauste.

Vierailija
19/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Umami tulee sipulista

Zinc

Umami ei ole maku vaan suutuntuma. Englannin kieli on niin köyhä, ettei heillä ole mauillekaan eikä suutuntumille kunnon sanastoa, ja siksi he lainasivat tämän sanan japanista. Japanin kieli toimii taas täysin eri tavoin kuin eurooppalaiset kielet. Sitten vielä laiskat toimittajat väänsivät suomeen tämän turhan ja haitallisen vierassanan.

Taidat olla melkoinen aasintuntija.

Zinc

Vierailija
20/28 |
09.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sipulilla on kaksi funktiota, se on sekä elintarvike että mauste.

Sipuleistaan kannattaa pitää hyvä huoli.

Zinc

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme seitsemän