Hedelmäsokeria jälkiruokiin
Onko tuo parempi vaihtoehto kuin tavallinen sokeri? Ja onko maussa jotain eroa?
Kommentit (16)
Ei ole terveellistä, rasittaa maksaa. Jos hedelmäsokerin saa hedelmien mukana, ainakin niistä saa myös kuitua ja vitamiineja.
Hedelmäsokeri on haitallisempaa kuin tavallinen sokeri.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveellistä, rasittaa maksaa. Jos hedelmäsokerin saa hedelmien mukana, ainakin niistä saa myös kuitua ja vitamiineja.
Oma käyttö n. 1 teelusikallinen päivässä. Ei varmaan tuolla määrällä merkitystä maksaan?
Ehkä sitten Siro erikosihienoa sokeria ostolistalle. Stevia-sokerin Dan succer lopetti 2/2020. -ap
Ei sitten kukaan ole kertonut mitään perustelua sille, miksi olisi tavallista sokeria epäterveellisempää ja miksi rasittaisi maksaa enemmän.
Oikeasti se on "tavallista" sokeria eikä mitään keinotekoista makeutusainetta. On makeampaa kuin tavallinen sokeri ja varsinkin kylmissä ruuissa maistuu enemmän ja siksi sitä tarvitaan vähemmän.
Siro-erikoishieno on aivan samaa ainetta kuin tomu-, talous- ja palasokeri. Mitä lisäarvoa tulisi siitä, että käyttäisit saman sokerin kalliimpaa muotoa? Itse käytän sitä vain sellaisiin tarkoituksiin, joihin se tavallista sokeria hienompana on sopivampaa, kuten munkkien sokerointiin.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten kukaan ole kertonut mitään perustelua sille, miksi olisi tavallista sokeria epäterveellisempää ja miksi rasittaisi maksaa enemmän.
Oikeasti se on "tavallista" sokeria eikä mitään keinotekoista makeutusainetta. On makeampaa kuin tavallinen sokeri ja varsinkin kylmissä ruuissa maistuu enemmän ja siksi sitä tarvitaan vähemmän.
Siro-erikoishieno on aivan samaa ainetta kuin tomu-, talous- ja palasokeri. Mitä lisäarvoa tulisi siitä, että käyttäisit saman sokerin kalliimpaa muotoa? Itse käytän sitä vain sellaisiin tarkoituksiin, joihin se tavallista sokeria hienompana on sopivampaa, kuten munkkien sokerointiin.
Juuri varmaankin sen hienon(kuin jauhoa) koostumuksen vuoksi, joskus laitan hieman tomusokeria marjoihin. Pidän siitä koostumuksesta, en vaan tiedä miksi.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten kukaan ole kertonut mitään perustelua sille, miksi olisi tavallista sokeria epäterveellisempää ja miksi rasittaisi maksaa enemmän.
Oikeasti se on "tavallista" sokeria eikä mitään keinotekoista makeutusainetta. On makeampaa kuin tavallinen sokeri ja varsinkin kylmissä ruuissa maistuu enemmän ja siksi sitä tarvitaan vähemmän.
Siro-erikoishieno on aivan samaa ainetta kuin tomu-, talous- ja palasokeri. Mitä lisäarvoa tulisi siitä, että käyttäisit saman sokerin kalliimpaa muotoa? Itse käytän sitä vain sellaisiin tarkoituksiin, joihin se tavallista sokeria hienompana on sopivampaa, kuten munkkien sokerointiin.
Olikohan se se että kun tav sokeri koostuu yhteenliittyneestä glukoosista ja fruktoosista, niin tämän hajottamisessa kestää ja verensokeri nousee hitaasti, kun taas jos tempaiset pelkkää fruktoosia (hedelmäsokeria) niin verensokeri piikkaa välittömästi. Googlaamallahan tuo selviäisi, mutta jotain tuollaista siinä on muistaakseni taustalla.
No ei se ollut noin, tässä faktaa miksi haitallista https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/liian_makea_fruktoosi
Fruktoosi on pahempaa kuin normaali sokeri, rasvoittaa maksan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitten kukaan ole kertonut mitään perustelua sille, miksi olisi tavallista sokeria epäterveellisempää ja miksi rasittaisi maksaa enemmän.
Oikeasti se on "tavallista" sokeria eikä mitään keinotekoista makeutusainetta. On makeampaa kuin tavallinen sokeri ja varsinkin kylmissä ruuissa maistuu enemmän ja siksi sitä tarvitaan vähemmän.
Siro-erikoishieno on aivan samaa ainetta kuin tomu-, talous- ja palasokeri. Mitä lisäarvoa tulisi siitä, että käyttäisit saman sokerin kalliimpaa muotoa? Itse käytän sitä vain sellaisiin tarkoituksiin, joihin se tavallista sokeria hienompana on sopivampaa, kuten munkkien sokerointiin.
Olikohan se se että kun tav sokeri koostuu yhteenliittyneestä glukoosista ja fruktoosista, niin tämän hajottamisessa kestää ja verensokeri nousee hitaasti, kun taas jos tempaiset pelkkää fruktoosia (hedelmäsokeria) niin verensokeri piikkaa välittömästi. Googlaamallahan tuo selviäisi, mutta jotain tuollaista siinä on muistaakseni taustalla.
Mielestäni juuri toisinpäin, fruktoosi hajoaa hitaammin.
Aargh! Haluatko rasvamaksan ja diabeteksen? Ihmisen ravinnossa on vain kaksi ainetta, jotka vain maksa voi käsitellä: alkoholi ja fruktoosi. Runsas fruktoosin määrä altistaa maksasairauksille kuten alkoholikin. Useimpien suomalaisten rasvamaksa johtuu fruktoosista, jota on tavallisesta sokerista puolet. Pahimpia fruktoosin lähteitä ovat valmisleivonnaisten ja einesten maissisiirapit yms.
Puhdas fruktoosi on tupakan ja alkoholin jälkeen vaarallisinta, mitä voi syödä, jos nyt jätetään laskuista myrkkysienet yms.
Hedelmiäkään ei kannattaisi läpi vuoden syödä paljon. Ennen vanhaan ihmiset söivät hedelmiä, kun sato kypsyi. Ei niitä ollut koko ajan. Ihmisen kehoa ei ole suunniteltu hajottamaan jatkuvasti paljon fruktoosia.
Mikset käytä steviaa tai erytritolia? Netti on täynnä sokerittomia leivontaohjeita. Googlaa esimerkiksi ketogeeniset leivonnaiset.
Tosiaan pitää olla aika kahjo tai tietämätön, jos vasiten lisää ravintoonsa puhdasta fruktoosia...
aiemmin hedelmäsokeria ehdotettiin diabetes diettisokeriksi.!
Vierailija kirjoitti:
aiemmin hedelmäsokeria ehdotettiin diabetes diettisokeriksi.!
No äläpä! Ihmisillä on edelleen paljon harhaisia käsityksiä siitä, mikä on terveellinen tapa syödä. Viralliset ohjeet tulevat aina vähintään kymmenen vuotta jäljessä. Uusin tutkimus voi aukotta jo todistaa jotain, mutta edelleen eletään sen mukaan, mitä tiedettiin tai pikemminkin arveltiin 80-luvulla. Ja kun ihmiset kerran saavat päähänsä, että jokin on hyväksi, he eivät enää opi siitä pois millään.
Siru erkoishienoa sokeria nyt ostin. Kiitos vastauksista ja valistuksesta, en halua rasvamaksaa. -ap
Ei ole terveellisempää. Opettele mieluummin syömään esim. rahkat ja kiisselit vähemmän sokerisina.