Jos ostat kokonaisen kalan, niin hyödynnätkö myös koko kalan?
Esim. keitteletkö ruodoista ja päästä kalalientä, kun olet ensin fileoinut sen?
Kommentit (11)
Kalan nahasta teen ihania sipsejä.
Tietenkin. Mitäs järkeä siinä muuten olisi?
Tietenkin, muutenhan maksan turhasta.
Koirat syö ne osat joita en itse käytä ruoanlaittoon, joten ei mene meillä roskiin mitään kalasta.
Nokin vain silmät ja loput heitän veks.
Ostan kokonaisena vain muikkuja, ja ne syön kyllä ihan kokonaan, eli kyllä.
Isommista kaloista en tavallisesti hyödynnä muuta kuin lihan, joten ne ostan fileinä tai nostan itse järvestä, jolloin loppu menee kyllä useimmiten hukkaan.
korppiks kirjoitti:
Nokin vain silmät ja loput heitän veks.
Tyypillinen AV-mamma. :D
Keitän lohesta liemen, mutta kyllä nahat, ruodot, pyrstö ja iso osa päästä menee biojätteeseen sitten.
Vaimo yleensä tuo lohen ja laittaa minut töihin.
Ensin laitan paistinpannun valmiiksi ja öljyä siihen. Sitten alan perkaamaan kalaa. Pää irti ja irrotan siitä kidukset ja laitan halkaistun pään pannulle. Fileoin kalan ja paloittelen. Jos pyytää tekemään kraavikalaa niin teen suolaseoksen valmiiksi ja astian valmiiksi jo ennen hommiin ryhtymistä. Paloittelen kalan ja laitan suolaan ja loput jääkaappiin. Perkuutähteet, rangan ja evät laitan myös pannulle. Roskiin nahka. Paistan pannulla nuo tähteet ja syön ruisleivän kanssa.
Kraavisuolatun kalan nahan paistan pannulla ja syön leivän kanssa.
Tokkiisa