Voiko jääkaapissa 4 päivää ollutta paistettua kanaa syödä, jos sen paistaa uusiksi?
Kommentit (29)
Voit, mutta ruokamyrkytyksen vaara on suuri. Tuskin siihen kuitenkaan kuolee, ainakaan nuori ja perusterve.
Mä söisin ja olen syönytkin, mutta Evira muistaakseni ei suosittele.
En söisi missään tapauksessa
Anna koiralle
Mitä? Paistettua ei voi syödä vai?! Hah. Mulla saattaa kanawokin jämät olla viisikin päivää jääkaapissa eikä ole kyllä tullut mieleenkään ettei voisi syödä.
Aromisuola ja lihaliemikuutio tappavat pövöt, joten anna mennä vaan!
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
Mene töihin spuge, niin ei tartte tommosia miettiä. PThui!
Meillä on monesti ylikin tuon jääkaapissa eikä kukaan ole koskaan sairastunut. Eikä paisteta uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
No jos siihen on liian lämpimässä säilytyksessä pöpöjä tullut niin ei pilkkominen ja uudelleen lämmitys niihin enää auta. Jos on pilalla niin on pilalla.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
Jos jollain on hääkaapissa yli 10 lämmintä, suosittelen vahvasti uuden kaapin hankkimista. Eihän noin lämpimässä säily oikeastaan mikään kylmäsäilytystuote.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
No jos siihen on liian lämpimässä säilytyksessä pöpöjä tullut niin ei pilkkominen ja uudelleen lämmitys niihin enää auta. Jos on pilalla niin on pilalla.
Mikä se semmonen pöpö on, mikä ei kuumassa kuole?!?
Voi syödä oli aste mikä tahansa.
Mun motto on että syön jos ei ole homeessa tai maistu oudolta. Oon nyt syönyt kuukauden vanhoja kananmunia ja 2 pv yli päiväyksen ollutta jauhelihaa (ei haissut tai maistunut pahalta, väri oli ok), eikä mulle oo tullut mitään oireita. Siis mulla ei ole ikinä ollut vatsatautia tms paitsi viimeks joskus alakoulussa. Liiallinen tarkkuus johtaa jatkuviin mahapöpöihin.
Mun jääkaapissa melkein kaikki on vähintään neljä päivää vanhaa...
Hyvin voi ja olen syönytkin usein :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
No jos siihen on liian lämpimässä säilytyksessä pöpöjä tullut niin ei pilkkominen ja uudelleen lämmitys niihin enää auta. Jos on pilalla niin on pilalla.
Mikä se semmonen pöpö on, mikä ei kuumassa kuole?!?
Monikin. Ruokamyrkytyksenhän voi saada myös kuumasta ruoasta. Nimimerkillä kokemusta löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
No jos siihen on liian lämpimässä säilytyksessä pöpöjä tullut niin ei pilkkominen ja uudelleen lämmitys niihin enää auta. Jos on pilalla niin on pilalla.
Mikä se semmonen pöpö on, mikä ei kuumassa kuole?!?
Luulet siis, että pilaantunut ruoka on priimaa, kun sen vain kypsentää?
Minä söin sunnuntaina kanaa, joka oli paistettu perjantaina, ja säilytetty jääkaapissa. Maistui pahalle, mutta ei tullut vatsavaivoja. Heitin kuitenkin loput roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pitkälti jääkaapin lämpötilasta tai oikeastaan hyllyn, jossa säilytit.
Jos lämpötila on lähellä 5 astetta, ei mitään ongelmaa. Jos lämpötila on yli kymmenen, on parempi lämmittää ennen syöntiä, pilko ensin osiin. Jos haisee tai maistuu oudolta, jätä syömättä.
No jos siihen on liian lämpimässä säilytyksessä pöpöjä tullut niin ei pilkkominen ja uudelleen lämmitys niihin enää auta. Jos on pilalla niin on pilalla.
Mikä se semmonen pöpö on, mikä ei kuumassa kuole?!?
Ruokamyrkytys ei johdu itse bakteerista, vaan bakteerien erittämästä myrkystä, joka ei häviä mihinkään, vaikka ruoan kuumentaa niin kuumaksi, että bakteerit kuolevat.
Varmuuden vuoksi elvytä kana ja teurasta uudelleen.