Miksi netissä on ranskalaisia ruokaohjeita, joissa...?
kehotetaan laittamaan eri kasvikset eri aikoihin uuniin? Esim parsakaalista tulee aina joko kovaa tai palanutta, jos sitä ei esikäsittele keittämällä. Ranskalaista näissä ohjeissa on, että miten "helppoa ja nopeaa" ruuanlaitto voi olla ja" ei upoteta nesteeseen" esim kermaan tai kasvisliemeen, jossa kasvikset kypsyisivät.
Tämä ei ole totta! On vaikeaa saada eri kasvikset juuri oikeaan kypsyyteen näin! Joutuisi kyttäämään koko ajan uuninluukulla, että onko aika lisätä kuivahkoja vain öljy-maustemarinadissa pyöriteltyjä kasviksia! Seuraavalla kerralla esikypsennän liedellä oli se sitten reseptien mukaan vaikka työläämpää. Reseptejä laatii jotkut, jotka eivät kokkaa?
Kommentit (2)
Tein ranskalaisittain eli ilman, että laitoin ensiksi kattilaan. Valmistusaika ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa. Peruna 10-15 min 225 C, pienennä lämpöä 175 C ja sitten lisää parsakaali 10 min ja lisää kala viimeiseksi 15 min. Yhteensä siis reseptin mukaan 35-40 min, mutta pidin yli tunnin ja lopuksi vielä jälkilämmöllä. Jouduin pitämään ylimääräistä aikaa myös kalaa, jotta sain parsakaalin jotenkin pureksittavaksi. Jo olisin esikeittänyt kasvikset, olisi ollut helpompaa.
ap
En ole ranskalainen mutta olen toiminut aina noin. Sama laitanko kasvikset uuniin tai kattilaan.
Tänäänkin tulen tekemään kasviscurryn sen mukaan mikä kypsennysaika on. Aina ensin lanttu ja porkkana, sitten peruna. Kukkakaali ja broccoli tarvitsevat vain n 10 min kattilassa ja tuoreet pavut omasta pihasta 4 min.
Silläaikaa kun toiset kypsyy esivalmistelen seuraavat. Näin ruuanlaittoon menee n 30 min, uunijuureksiin toki pidempi aika. Uunissa esim bataatti tarvitsee lähes puolta lyhyemmän valmistusajan kuin peruna ja porkkana