Te, jotka olette syöneet pizzaa Italiassa
Pidittekö siitä vai ovatko mielestänne suomalaisten pizzapaikkojen pizzat parempia?
Kommentit (43)
Italiassa paljon parempaa. Suomessa ei ole kuin pari pizzeriaa, joissa suostun syömään.
Italialainen pizza on eri ruokalaji kuin kotimainen pizzakebab.
Oli kyllä hyvää. Kerran jopa ihan tarkoituksella matkustin Ranskasta Italiaan pizzalle ja sitten pizzan jälkeen takaisin Ranskaan.
Italiassakin on paljon ihan samantasoisia turkkipizzerioita kuin täälläkin. Olen siis asunut Italiassa 10 vuotta.
Mut sellanen fiinimpi pizza, on aivan eri tasoa kuin mikään mitä suomesta saa.
Syömäni pizza oli vähän kuin kotona tehty. Niukasti täytteitä mutta hyvän makuinen. Ei mikään mättö kuitenkaan.
Italiassa oli hyvää, mutta niin on monessa paikassa Suomessakin. Ei tuo nyt mikään ylivertaisen vaikea ruokalaji ole: vehnätaikinalätty ja päällä jotain täytettä. Sama idea ympäri maailman, vähän eri nimillä toisinaan.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa paljon parempaa. Suomessa ei ole kuin pari pizzeriaa, joissa suostun syömään.
Mitkä ne ovat?
Oli pettymys siinä mielessä että osaan tehdä itse ihan yhtä hyvää kun on tulikivinen puu-uuni, jolla saa yhtä autenttista, suuremmalla vaivalla toki.
Paljon parempaa! Pizza-kebab-paikkojen pizzaa ei pitäisi sanoa pizzaksi ollenkaan, ihan eri ruoka. Joissakin tasokkaammissa tapauksissa ovat päässeet aika lähelle.
Italiassa saa aika monenlaista pizzaa.
Pahnanpohjimmainen oli varmaan Milanossa kun pikkukuppilan pizza oli huijaamatta uunissa lämmitetty pakaste-Grandiosa, johon oli laitettu vähän lisää juustoa päälle.
Parhaatkin pizzat on kyllä tullut syötyä Italiassa.
Paskempaa. Tomaattipyre purkista maistuu paremmalle ja voimakkaammalle. Tuoreista tomaateista valmistettu soosi on mautonta.
Italiassakin on erilaisia pizzoja. Napolilainen on erityisen ihanaa. Suomalaisen mättöpizzan kaltaista on taas roomalainen levypizza.
Mutta Italiassakin saa huonoa pizzaa. Sikäläiset ovat aika tarkkoja, missä käyvät. Pohjan, juuston ja tomaatin laatu on tärkeää.
En tosiaan vertaisi suomalaisten kebab-pizzerioiden lättyjä italialaiseen pizzaan, ovat vähän kuin vertaisi pyttipannua raakamakkaraan uusien perunoiden kanssa. Kummallakin on paikkansa ja ystävänsä. Itse pidän kummastakin eri tilanteissa.
Kyllä saarioisten roiskeläppä on se paras pizza.
Vierailija kirjoitti:
Paskempaa. Tomaattipyre purkista maistuu paremmalle ja voimakkaammalle. Tuoreista tomaateista valmistettu soosi on mautonta.
Herrajjumala! Ei kai kukaan tuoreista tomaateista pizzasoosia tee? Kokonaisista tölkkitomaateista tulee paras. Älkääkä erehtykö keittämään sitä millään tavalla.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä saarioisten roiskeläppä on se paras pizza.
Aito.
Äitien tekemä.
Minusta edelleen paras pizza on se Lidlin Deliciosa, kun sitä tuunaa omilla täytteillä ja raastaa päälle lisää juustoa ja ripottelee oreganoa ennen 300 asteiseen uuniin laittoa pizzakiven päällä. Italialaiset pizzat oli myös löysiä ja vetisiä ja niitä piti syödä haarukalla ja veitsellä.
Vierailija kirjoitti:
Syömäni pizza oli vähän kuin kotona tehty. Niukasti täytteitä mutta hyvän makuinen. Ei mikään mättö kuitenkaan.
Sama kokemus. Tavalliseen arkipizzaan ei laiteta monia täytteitä, eikä niitä harvojakaan paljon.
Mutta pizza on hyvin maukasta. Pohja on rapea ja pizza tosiaan maistuu "aidolta", konstailemattomalta.
Mistä paikoista Suomessa saa hyvää italialaistyyppistä pitsaa?
Italiassa on kaikenlaisia pizzoja. Voi tilata vaikka sellaisen jossa on nakit ja ranskalaiset päällä. Ja rapeapohjaista pizzaa jossa ei ole liikaa täytettä saa Suomestakin.
Oli pahempaa kuin suomessa.