Miten halvasta ruuasta saa hyvän makuista?
Vinkkejä köyhälle, jota ainainen makaronimössö ja muut halpisruuat on alkanut tympiä ja ketsuppi tulee jo korvista ulos? Pienet määrät tuoretta valkosipulia ja tuoretta inkivääriä on monen ruuan pelastus, mutta ei niitäkään joka päivä jaksa.
Kommentit (24)
Mausteilla, ketsuppia vaihtelevimmilla maustekastikkeilla ja ruoanvalmistustavoilla.
Kokeile uusia mausteita ja yrttejä noin alkuun.
Makaronimössö/-laatikon makuun saa vaihtelua kun valmiin lootan paistaa pannulla ja lisää esim. currya sekaan. Maku on eri. Paista keitetyt perunat pannulla, tee lohkoperunoita ja uunivihanneksia. Joskus jos raaskit kermaa ostaa niin sillä saa vaikka mitä ruokia, kuten kastikkeet, kermapohjaiset keitot ja kermaperunat esimerkiksi.
Makuaisti muuttuu syömisten mukaan.
Noita laatikoita saa ainakin väännettyä vaikka minkälaiseksi, kun vähän vaihtelee raaka-aineita ja mausteita. Makaronilaatikon voi tehdä vaikka kananjauhelihalla, currylla, kermalla ja paprikalla.
79 centin pizzan saat entrattua mukavasti muutamalla tomaattisiivulla ja meetwursti suikaleella
siis saksi muutama siivu suikaleiksi
Vierailija kirjoitti:
79 centin pizzan saat entrattua mukavasti muutamalla tomaattisiivulla ja meetwursti suikaleella
siis saksi muutama siivu suikaleiksi
Tomaatti hajoaa saksilla ;)
Zincc
Aika edullisesti saa Lidlistä Sweet Chili Sauce (?) nimistä kamaa. On riittoisaa, jos chili putoaa. Kurkuman voisi curryn lisäksi mainita.
Google kertoo:
Nykytiedon mukaan ihminen tunnistaa viisi perusmakua. Ne ovat: Makea, suolainen, hapan, karvas, umami (”lihaisa maku”). Perusmakuja aistivat solut ovat kielessä ja kitalaessa.
Zinccc
No lisukeriisivinkki ainakin: liemikuutio, nokare voita ja ja hyppysellinen sitruunapippuria.
Mausta eri ruokia eri tavalla. Esimerkiksi liharuokiin pippuria, kalaruokiin tilliä, broileriin currya, kasvisruokiin mieleisiäsi yrttejä. Kun ruuan pitäisi olla myös halpaa, käytä mausteen tapaan voita, siirappia, metwustia ja muita vahvemmanmakuisia aineksia.
Lihassa usein halvimmat ruhon osat on maultaan parhaita kunhan tekee hitaasti. Ei ruoassa kalleus ole mitenkään sidoksissa hyvyyteen ellei mennä einespuolelle.
Tuohon listaan tosiaan itse lisäisin vielä tulisuuden. En tiedä miksi se puuttuu tuosta.
Eihän se tavallaan maku ole, mutta antaa kyllä erilaista twistiä keitoksiin ja taustapotkua. Kuten myös tiukka alkomahooli.
Zincc
Näistä 7 mausta kun lähtee hakemaan.
Minusta kannattaisi luopua tuosta makaronista. Ainakin näin loppukesästä kun tuoreita juureksia ja sieniä on runsaasti saatavilla.
Itse tehdyt kuorelliset lohkoperunat eri mausteilla on tosi hyviä ja terveellisempiä kuin makaroni.
Vierailija kirjoitti:
Minusta kannattaisi luopua tuosta makaronista. Ainakin näin loppukesästä kun tuoreita juureksia ja sieniä on runsaasti saatavilla.
Ainakin lanttu, porkkana, ja punajuuri ovat halvimmillaan joulun jälkeen. Silloin myydään usein niitä kahden kilon säkkejä viidelläkymmenellä sentilläkin. Olen silloin ostanut niitä runsaasti, esikeittänyt ja pakastanut juuri esim. uunijuureksiksi, tai sosekeittoja varten.
Kannattaa ostaa aina sesongin mukaan juureksia ja kasviksia, tällä hetkellä esim. tomaatit ovat todella edullisia, samoin tuore sipuli ja kesäkurpitsa.
Sieniä en ole onnistunut löytämään, kuin muutaman vaikka viimeisen viikon aikana olen mustikoita kerätessäni niitä kovasti etsinyt. Olen kyllä nähnyt ( somessa), että paikottain niitä on todella runsaasti. Mutta yleensä sieni-ihmiset tietävät hyvät sienipaikat ja osaavat hakeutua niistä hakemaan nousseet sienet. Ja kaupassa taas ovat tosi kalliita.
Mitkä vaan juurekset ja kypsennettävät kasvikset toimii uunissa paahdettuna, tilkalla oliiviöljyä, suolaa ja kuivattua rosmariinia.
Opettele tekemään edullisia kastikkeita itse, hyvä kastike kruunaa minkä vaan raaka-aineen.
Juustot on sinällään kalliita, mutta suunnitelmallisesti käytettynä yhdestä palasta saa makua useampaan ruokaan ja kustannus laskee.
Älä osta eineksiä, ne eivät oikeasti ole edullisia suhteessa ravinto-arvoihin.
Makaroniruokiin saa kivan twistin lisäämällä vähän muskottipähkinää.
Lihapulliin laitan valkosipulia, oreganoa ja mustaapippuria, tulee vähän kreikkalainen vivahde. Bolognese kastikkeeseen rosmariinia ja valkosipulia ja taas sitä mustaapippuria. Kanafileisiin mukaan muiden vaihtelevien mausteiden lisäksi raastettua sitruunankuorta. Kokeilemaan vaan.
Ainakin kannattaa unohtaa kaikki täysjyvätuotteet ja vastaavat. Ne ei ole pelkästään kalliimpia vaan ne myös maistuu pahalta.
Laitat vaan reilusti natriumglutamaattia niin hyvä tulee.
Kokeile erinlaisia mausteita yksinkertaisesti. Mausteilla saa nii laajasti makua ruokaan