Ettekö te todellakaan uskalla makuhermoillanne tunnustaa, että vanilijakermajäätelö ja tuoreet mansikat ei sovi yhteen!
Kermajäätelö tuo suuhun täytetäläisyyttä ja rasvaisen kermaisen maun. Mansikka taas hapokkaan, sokerittoman raa*an voimakkaan marjan maun. Nämä eivät millään lailla pysty täydentämään toinen toisiaan. Sen sijaan sokerinen makea mansikkahillo löytää kumppanin vanilijajäätelöstä helposti!
Kommentit (24)
Mansikkahillo ja jäätelö on jo liian imelää mielestäni.
Vanilja on pahaa, paitsi aito vanilja sopii johonkin harvaan asiaan ..
Zinc
Uskallan. Tuore marja hilloamattomana ja sokeroimattomana vaan on ihan liian karvas maku makean jäätelön viereen. Siinä menee molempien maku pilallle kun maut riitelevät keskenään. Ja minusta siis marjat pelkästään on ihan ok makuisia, mutta jäätelön makeus jotenkin korostaa sitä ettei ne ole kovin makeita vaan enemmän happoisia tai kitkeriä, ja yhteismaku on paha.
Kaikkein herkullisimpia kylmiä herkkuja olivat Taiwanissa vieraillessani maidosta tehdyt "jääpuikot" ja jäädykkeet (Tsuabing).
Sä olet kyllä itseasiassa vähän oikeassa nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen. Mansikan kanssa parhaiten taitaa sopia vaikka ihan ällömakea kinuski.
Ei minustakaan sovi. Eikä kerma. Mutta ei mansikatkaan erityisen hyviä ole nykyään ole. Ei ne tarkemmin ajateltuna sovi mihinkään, mansikat siis.
Mitäs ostat jotain kongolaisia mansikoita? Suomalaiset mansikat sopii jäätelöön aivan hyvin
Makuaistini on sivistymätön persu joka tykkää vaniljajäätelön ja mansikan yhdistelmästä.
Vaniljajäätelöissäkin on eroa. Ja mansikat toki sokeroidaan.
Mansikat ja kermavaahto on klassinen yhdistelmä.
Suomalaiset mansikat on makeita, osta niitä ja lakkaa valittamasta.
Ei sovikaan. Mansikkahillo ja kerma sopivat sen sijaan yhteen.
Tuoreet mansikat ei sovi mihinkään
Metsämansikat sopisivat hyvin, kun ovat tosi makeita, mutta harvoin niitä saa.
Mikäs estää laittamasta vähän sokeria mansikoihin, jos ne ovat liian kirpeitä. Mansikkahillossa on tolkuttomasti sokeria, menee liian makeaksi.
Kuinkahan monta vastausta aloittaja aikoo laittaa tukemaan omaa älytöntä väitettään.
Mansikat sopii paljon paremmin yhteen kunnon tumman suklaajäätelön kanssa kuin vaniljajäätelön.
Mulla on mansikat tänä vuonna boikotissa.
En pääse testaamaan väitettäsi käytännössä mutta itseasiassa kylmä vaniljajäätelö ja happamankirpeä mansikka maistuu suussa aika karmealle. Sitä vaan on ehdollistettu tykkäämään siitä, vaikka oikeasti se ei makuhermoja hivelekään. Jos siinä on sitten jotkut letut vielä, niin sitten on jo parempi.
Enkä ole koskaan tajunnut miks mansikoita syötäis jonkun kuohuviinin kanssa. Kamalan hapokasta ja kirpeää! Ei sovi mun vatsalleni yhtään.
Mansikat (nuo kirpeät kotimaiset) sopivat hyvin salaatteihin! Yllätys, yllätys... En minäkään niitä jäätelön kanssa syö sellaisenaan. Jos on pakko syödä, soseutan nopeasti ja laitan hieman sokeria mukaan. Silloin sitä voi tarjota jäätelön kanssa, ei muuten.
Ja sanokaa mitä sanotte, mutta esim. viimeksi saamani espanjalaiset mansikat olivat paljon parempia kuin eilen ostetut kotimaiset. Toki lajike vaikuttaa, mutta kotimaiset ovat aivan yliarvostettuja ja parhaita lajikkeita ei kasvateta näköjään myyntiin, koska ei ehkä kestä pitkää säilytystä (aina homekakkamarjoja joukossa, btw) eikä kuljetusta.
Makea ja hapan ovat toimiva yhdistelmä. Käy vaikka karkkiosastolla, tai kiinalaisessa maistamassa hapanimelä-kastiketta.