Porsaanliha punertaa vaikka on kypsää
Mistä johtuu? Grillattiin siis porsaan lankkua ja yhdessä kohdassa erottui selkeästi ensin kypsää, vaaleaa lihaa, sitten kerros läskiä ja sen jälkeen vaaleanpunaista lihaa. Olin eri kohdasta mitannut sisälämpötilan ja se oli muistaakseni lähes 80 astetta. Vaaleanpunaisessa kohdassa syyt kyllä irtoili hyvin mutta lihan koostumus oli erilaista kuin vaaleassa kohdassa.
Oliko se nyt kuitenkin siitä kohdasta raakaa vai onko tälle joku selitys? Erikoiselta tuntuu että olisi ollut niin selkeästi raakaa jostain kohdasta.
Kommentit (6)
Voi näitä uusavuttomia ja tietämättömiä. En jaa helmiä sioille
Elämää kannattaa elää eikä valittaa joka asiasta
Lankussa se tumma osa on kassleria. Se on raakanakin eri väristä. Kasslerissa kestää pidempään vaihtaa väriä, vaikka se kypsää onkin. Syö pois.
Vierailija kirjoitti:
Lankussa se tumma osa on kassleria. Se on raakanakin eri väristä. Kasslerissa kestää pidempään vaihtaa väriä, vaikka se kypsää onkin. Syö pois.
Aivan, niinhän sen täytyy olla. Kiitos asiallisesta vastauksesta! :)
Tai siis ei se liha vaaleanpunaista ollut, mutta tummempaa ja punertavan sävyistä.
-ap